Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2008

Facebook reunion

Και βαράει το τηλέφωνο την χειρότερη στιγμή! την ώρα που άκουγα τον Αποστόλη στην Ελληνοφρένεια να κάνει τηλεφωνική φάρσα στο Caravel! Το νούμερο άγνωστο, σιγά μην έχανα τον Αποστόλη για να μιλήσω με τον άγνωστο.. Αστο λέω, θα τον πάρω later.. Οπως και έπραξα γιατί είμαι και καλό παιδί έτσι;; Με τα πολλά λοιπόν το σηκώνει ένας τύπος και μου κάνει το γνωστό παιχνίδι "προσπάθησε να καταλάβεις ποιος είμαι.." Μην σας τα πολυλέω ο Σπύρος, συμμαθητής μου απο το δημοτικό, που είχα να τον δω πάνω απο 10 χρόνια είχε και την απαίτηση να καταλάβω την φωνή του... Τέσπα το προσπερνάω αυτό. Μου λέει λοιπόν ότι βρήκε παλιούς συμμαθητές απο δημοτικό/γυμνάσιο μέσω Facebook και κατάφερε και βρήκε και το κινητό μου ρωτώντας (γιατί εγώ και το Facebook, είμαστε πράγματα ασύμβατα...) και σε 2 ώρες παίζει reunion καποιων απο τους συμμαθητές! Γαμώ το κέρατο! Εγώ απο το πρωί στο πόδι, καθόδον για Αλεποχώρι, τα μαύρα μου τα χάλια εν ολίγοις, λέω "δεν γαμείς ψηλά καπέλα, θα κοιτάξω να ρθω". Τρώω και την βροχή στην μάπα αλλά καταφέρνω και είμαι στο "reunion" μισή ώρα καθυστερημένος. Καλά ήταν δεν λέω, γελάσαμε αρκετά, θυμηθήκαμε τα παλιά αλλά αυτό που τους είπα και με κράξανε βέβαια, είναι ότι τελικά είναι λιγουλάκι αξιοθρήνητο ότι έπρεπε να υπάρχει το Facebook για να βρεθούμε. Γιατί αν δεν υπήρχε, δεν θα μπαίναμε καν στον κόπο να ψάξουμε ο ένας τον άλλο! Ασε που πάω και στοίχημα που αν τρακαριζόμασταν σε κανα δρόμο θα κάναμε πως δεν είδαμε ο ένας τον άλλο. Προσπάθησαν να με πείσουν οτο το Facebook δημιουργήθηκε για να καλύψει αυτές μας τις ανάγκες, αλλά δεν τα κατάφεραν και το κόψανε.
Εν κατακλείδι. Σπύρο, Ηλία, Μάρω, Αναστασία, Ευγένεια, χάρηκα ειλικρινά πάρα πολύ που σας είδα και πέρασα πολύ όμορφα.
Τάσο να σε ενημερώσω (μιας που δεν ήρθες), ότι αντιλαμβάνομαι ότι στην πολυεθνική που δουλεύεις σαν Business Consulting Manager ta Arxidia mas Kouniountai, δουλεύεται μέχρι αργά και κοπιάζεται πάρα πολύ, και όπως επίσης που να κατεβάζεις το BMW απο το Κολωνάκι στους Αγ. Αναργύρους με το γαμόβροχο (θα είχε και κίνηση το κέντρο, είμαι σίγουρος. Ασε που θα βρεχόταν και το κουστούμι μέχρι να μπεις/βγεις στο αμάξι!) οτι η Ευγενία ήρθε με το αναπηρικό της καροτσάκι για να μας δεί!
Αλλά απο τότε φαινόσουν τι μαλάκας θα γίνεις!!

τάδε έφη Δέσποτας

Fight For Fuel

Λίγο ακόμα και θα τα καταφέρναμε... Κάθε φορά που γίνεται αυτή η ιστορία με την έλλειψη καυσίμων, μονίμως βαράω flash back με το Mad Max. Δηλαδή δεν το καταλαβαίνω ρε παιδιά.. Πόσοι απο όλους αυτούς τους χιλιάδες που σπρώχνονται/βρίζονται/βαράνε τετραπλά αιμοραγικά εφκεφαλικά έξω απο τα πρατήρια, χρειάζονται όντως καύσιμο;;; Τι στο διάολο δηλαδή; Ολοι εξωτερικές εργασίες κάνουν;; Και το λέω εγώ αυτό που λόγω δουλειάς είμαι όλη την ημέρα στον δρόμο γιατί αυτή είναι η εργασία μου. Αλλα οοοοοοοοοχι! Ο Ελληνας χρειάζεται ρόδα! Τρόμος τους έπιασε οτι πλησιάζει σαββατόβραδο και πως θα πάνε στο Θέα να ακούσουν τον Μακρόπουλο χωρίς αμάξι! Ασε που παθαίνουμε και το άλλο. Αυτή την μαζική υστερία οτι θα ξεμείνουμε απο κάτι με το παραμικρό! Θα ρίξει χημικά ο Saddam? Βουρ στο μοναστηράκι για μάσκες χημικού πόλεμου. Λες και θα τα έριχνε τα χημικά στην Ηλιούπολη και στα Πετράλωνα! Διαρροή ραδιενέργειας στο Τσερνόμπιλ;; ντου στα σουπερ μάρκετ! Απεργία τελωνειακών; Βουρ στα βενζινάδικα μην και δεν βρεθεί τίποτα να τους πάει Πατήσια - Θησείο! Μην μείνει και το τετράτροχο καμάρι τους χωρίς καύσιμο!
Αλήθεια έχετε παρατηρήσει πόσοι Ελληναράδες αφιερώνουν το πρωινό του Σαββάτου για να πλύνουν και να γυαλίσουν το όχημα;; Και όχι απλό πλύσιμο. Γλύψιμο! Κανονικό και με πάθος! Σιγά μην κάτσω εγώ Σάββατο πρωί να πλένω το αμάξι. Δεν πα να φυτρώσει σπανάκι επάνω... χέστηκα! Ασε δε που τα ταξί/λεωφορείο/μετρό/ποδήλατο/περπάτημα παραμένουν άγνωστες έννοιες για τον μέσο Ελληναρά. Το "πλέρωκε" (χωρίς προκαταβολή και 5 χρόνια δόσεις) και θα πηγαίνει παντού με αυτό. Για του λόγου το αληθές... στατιστική απο την Ευρωπαική Ενωση. Οι Ελληνες χρησιμοποιούν κατα μέσο όρο 9 φορές την εβδομάδα το αυτοκίνητο τους για να κάνουν λιγότερο απο 1 (!!!) χιλιόμετρο! Καλό ε; Και τουλάχιστον δεν την βλέπουμε και Ιταλοί να πάρουμε απο ένα σκούτερ να πηγαινοερχόμαστε στην δουλειά μας. Αλλά ξέχασα, αυτά είναι "σκοτώστρες", και ο μπατζανάκης του κολλητού του ξαδέρφου μου είπε για έναν φίλο της πρώην του που έπεσε με την μηχανή και μόλις πήγαν να του βγάλουν το κράνος...... (την συνέχεια της μπούρδας την ξέρετε...). Να δω λοιπόν πότε θα απεμπλέξουμε απο το κεφάλι μας το μεγέθος του πέους μας με το μέγεθος του αυτοκινήτου μας, μπας και προχωρήσουμε λίγο σε αυτό το θέμα.
respect στον Μαστρο Γιάννη (60 έτων γατόνι...) που πήγαινε τον εγγονό του με το Lada Niva στο χωριό και στα διόδια σταματάει δίπλα τους καραχαμηλωμένο Turbo/Gti/σαυρίδι/κωλοφτιαγμένο χρέπι με όργανα στην κολόνα του παρμπρίζ.

εγγονός - Παππού, παππού! κοίτα! Αυτός έχει νίτρο
Μαστρο Γιάννης - Δεν έχει νίτρο παιδί μου.... μικρό πουλί έχει!

Για τους υπόλοιπους παραθέτω απόσπασμα απο το Mad Max για να το μελετήσουν και να ξέρουν τι θα κάνουν την επόμενη φορά που θα υπάρξει έλειψη καυσίμων στην αγορά για κάποιο λόγο.



τάδε έφη Δέσποτας

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2008

Μάντισον, όπως Αμερική!

Την Κυριακή που πέρασε, δούλευα στην δεύτερη εργασία μου, σε ένα μαγαζί με τουριστικά σουβενίρ και μουσειακά αντίγραφα. Μέσα σε όλη τη λαοθάλασσα που συρρέει λοιπόν εκεί ήρθαν και 3 γραίες όπου είχαν πάρει 2 μαγνητάκια των 1,5 ευρώ έκαστο. Με ύφος χιλίων καρδιναλίων και με προφορά Πασχάλης στους Ολύμπιανς, πριν καν ρωτήσουν πόσο κάνει, λένε:

- Τι καλύτερη τιμή θα μας κάνετε? Εμείς είμαστε Ελληνίδες!»

Ακολουθεί λοιπόν η εξής στιχομυθία…

- Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι ανάλογα με τις φυλές αλλάζουν και οι τιμές?

- Από εκεί που ερχόμαστε μας είπαν πως κάνετε καλύτερες τιμές στους Έλληνες.

- Από που έρχεστε?

Λέει λοιπόν η πρώτη που είπε και τα παραπάνω…

- From the States.

Διορθώνει η δεύτερη με χιουμοριστικό τόνο…

- Νοοοο, εγώ και η φιλινάδα μου εδώ είμαστε από το Canada. My sister είναι από το USA, καμία σχέση. Και είναι και με τον Bush φανατική. Καμία σχέση με εμάς στο Canada.

- Αλήθεια λέει η αδερφή σας, είστε οπαδός του Bush?

- Φυσικά! Bush Power! Τι? Μήπως θες Obama δηλαδή? (Με απειλητικό τόνο)

- Δεν πίστευα ότι υπάρχει κόσμος που υποστηρίζει πραγματικά τον Bush, νόμιζα ότι ανήκει στη σφαίρα του φανταστικού κάτι τέτοιο!

Και εδώ έρχεται η αποστομωτική απάντηση από την ζωντανή απόδειξη της μη-εγκυρότητας θεωρίας του Δαρβίνου περί την εξέλιξη των ειδών.

- Ξέρεις ποιο είναι το πρόβλημά σας? Ότι δεν κοιτάτε τη χώρα σας και σας νοιάζει τι κάνουμε εμείς, το Αμέρικα.

Και ερχόμαστε ξανά στην αρχική ερώτηση του περί Ελληνίδας καλύτερη τιμή.

- Και τώρα πείτε μου πάλι, γιατί δικαιούστε καλύτερη τιμή? Σαν εσείς το Αμέρικα ή σαν εσείς από το Ελλάντα?

Πλήρωσε 3 ευρώ το θηλαστικό με τις ειδικές εγκεφαλικές ανάγκες και έφυγε…

Άλλος για τη Μαύρη Τρύπα?



τάδε έφη σιγανοπαπαδιά

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2008

Hackers χτυπήσαν στο CERN!

Ολα τα περίμενα αλλά όχι και αυτό! σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου την στιγμή που ξεκινούσε το μεγαλύτερο πείραμα στην ιστορία της ανθρωπότητας, hackers "χτύπησαν" τους servers του CERN! το καλύτερο όλων;;; ήταν Ελληνες! Κοίτα να δεις που καλά το χα ψυλιαστεί... το τέλος του κόσμου θα ρθει απο Ελληνες (μέχρι και για αυτό είμαστε ικανοί σαν λαός) ! Ετσι και το μάθει ο Λιακόπουλος ποιος τον ακούει. Θα αρχίσει τα δικά του... "σας τό λεγα! ότι είπανε οι Γέροντες γίνεται αλήθεια! στο καινούργιο μου βιβλίο σας δείχνω με ατράνταχτες αποδείξεις οτι αυτή η ομάδα είναι απόγονοι των Ελ! τριτομπατζανάκηδες των Ελοχίμ! δευτεροξάδερφα των Νεφιλίμ! και βαλμένοι απο τον Βλαδίμηρο να ανατρέψουν την Νέα Τάξη Πραγμάτων!... σηκωθείται απο καρέκλες, ντιβάνια, καναπέδες, ανάκλιντρα, σαιζλόνγκ, αιώρες...." όπως και νά χει πάντως...

Black Hole Cult Followers... συγχαρητήρια!

Τάδε έφη Δέσποτας

Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2008

Γ. Βουλγαράκης : "ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό"

θα μπορούσα να γράφω κανα δύο ώρες περί ηθικότητας, αρετής και νομιμότητας αλλά θα αρκεστώ σε μια λακωνική και γεμάτη νόημα φράση που ήταν το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό μόλις το άκουσα...



ΟΡΣΕ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΑ ΧΡΩΣΤΑΩ!


τάδε έφη Δέσποτας

Αγαπητέ τσομπάνη (στην "δημοτικιά" ο ποιμένας..)

  • όταν βλέπεις αυτόν που είναι πίσω σου στο super market να κρατάει και ένα κουτί προφυλακτικά, μην τον κοιτάς επικριτικά και μην κάνεις γκριμάτσες! (δεν ξέρω αν σε έχουν ενημερώσει αλλά ο κόσμος κάνει προγαμιαίο σεξ και υπάρχει και κάτι που λέγετα "οικογενειακός προγραμματισμός!")
  • αντιλαμβάνομαι οτι με το ράσσο πάει πακέτο το μούσι και το μαλλί (ατημέλητα both of them) αλλά λούσου τουλάχιστον! (ή το λέει και αυτό κάπου στις Γραφές;;; μήπως υπάρχει εντολή "Ου πλυθείς" και δεν το χω πάρει χαμπάρι;;;)
  • Ολοι παρατηρήσαμε οτι η κοπέλα στο διπλανό ταμείο είχε καλίγραμμα πόδια και τα έδειχνε μια χαρά απο το κοντό της φουστανάκι, αλλά εσύ μην καρφώνεσαι έτσι!
  • Οταν πέρνεις τα ψιλά απο το παγκάρι, πέρνα απο καμιά τράπεζα να τα κάνεις χοντρά πρώτα γιατί μέχρι να ψάξεις τις τσέπες στο ράσσο και κάτω απο αυτό και μετά να τα μετρήσεις ένα ένα οι ποιο πίσω τσαντίζονται.
  • και το κυριότερο... το ταμείο που είναι για μέχρι 10 τεμάχια, είναι για ΜΕΧΡΙ 10 ΤΕΜΑΧΙΑ!!! ούτε 12, ούτε 14, ούτε 16!!!
τώρα βέβαια που το ξανασκέφτομαι βέβαια, ίσως εσύ να είχες πάρει 3 τεμάχια και να έγινε θαύμα μέχρι να πας στο ταμείο και αυτά να πληθύναν!!! κάπου το χω ξανακούσει αυτό..... με ψάρια νομίζω...


τάδε έφη Δέσποτας

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2008

Μπράβο το Ποδήλατο...!

κατηχώ [katixó] -ούμαι : κάνω σε κπ. κατήχηση. 1. διδάσκω τα δόγματα της χριστιανικής θρησκείας σε κπ. που θέλει να ασπαστεί το χριστιανισμό και να δεχτεί το μυστήριο του βαπτίσματος. || (επέκτ.) μυώ κπ. σε κάποια θρησκεία. 2. με συνεχείς, επίμονες και συχνά πιεστικές και κουραστικές παραινέσεις και παροτρύνσεις, προσπαθώ να πείσω κπ. να υιοθετήσει την ιδεολογία μου ή τις απόψεις μου.


Πρόσφατα μου είπε μια καλή μου φιλενάδα ότι είχε φύγει από το κατηχητικό αφού τσακώθηκε με την εκεί σπείρα διότι κατά τα θρησκευτικά δεδομένα οι γυναίκες, τα κορίτσια κατ' επέκταση δεν κάνει να κάνουν ποδήλατο.
Η φίλη κατάλαβε λίγα χρόνια αργότερα το γιατί... Στα 6 της, δε της πήγαινε το μυαλό τόσο μακριά...

Γηράσκω αεί διδασκόμενος δεν είπε και ο Σόλων?

32 χρόνια καβάλα στο ποδηλατάκι μου και μετά στο μοτοσακό μου και κάνω τις βόλτες μου… Σας ορκίζομαι ότι ουδείς οργασμός με βρήκε την ώρα της καβάλας …Να το ψάξω?!


Τάδε έφη σιγανοπαπαδιά

Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2008

Σημεία και Τέρατα

Είναι απίστευτο σε τι μασκαριλίκια πιστεύει ο κόσμος. Άξιο απορίας ή και θαυμασμού του κουρκουτιού που ονομάζεται εγκέφαλος.

Από την αγαπημένη μου θεία Ελένη που είναι σίγουρη ότι το σημείο που σκόνταψε στο πατάκι της εξώπορτας είναι έργο του σατανά, μέχρι έναν γνωστό μου που μου είπε χθες με δραματικό και βαρύγδουπο ύφος ότι οι κούκλες που φτιάχνω (σώμα κούκλας – κρανίο ζώου) και το νεκροκεφαλή μοτίφ που φοράω στο λαιμό είναι επίκληση στα διαόλια. Μάλιστα για να με πείσει μου έφερε ως παράδειγμα έναν φίλο του όπου είχε ζωγραφίσει τον Άνουβι και σε βόλτα που έκανε στο ύπαιθρο ένοιωσε την ανάσα του σκύλου στον σβέρκο του (διότι ζωγραφίζοντας τον Αιγύπτιο θεό είναι σαν να τον επικαλέστηκε). Με ένα «Ιησούς Χριστός νικάει» η ανάσα ευτυχώς εξαφανίστηκε.

Και λέω εγώ τώρα… Ας πούμε πως κάτι τέτοιο είναι δυνατό… Είναι διόλου πιθανό, ολόκληρος εξαποδώ να ασχοληθεί με το πατάκι της θείας Ελένης, να τρομάξει τον ανυποψίαστο περαστικό ή να δώσει προσοχή στην αθέλητη επίκληση μου? Ολόκληρο πνεύμα του κακού, δεν θα ήταν πιο λογικό να ασχολείται με την καταστροφή του κόσμου? Ή μήπως ξεκινάει από μικρά πταίσματα ώστε αργότερα να πραγματοποιήσει τα μεγάλα? Τι να πω? Έχω μπερδευτεί φαίνεται…….

Ο χθεσινός γνωστός μεταξύ άλλων υποστήριξε και ότι το πείραμα στο CERN είναι τι άλλο? Φυσικά ΚΑΙ αυτό έργο του Βελζεβούλη, διότι η μαύρη τρύπα θα δημιουργηθεί και θα κατατροπώσει τη Γη και τους ανθρώπους που είναι έργα του καλού θεού, εχθρού του σαϊτάν. Και το φτωχό μου μυαλό αναρωτήθηκε… Τότε αν πέσει ψόφος, ποιος θα μείνει να τον λατρεύει, αφού ο σκοπός του είναι να καταστρέψει όλη τη Γη? Η απάντηση έρχεται μαζί με τους λάτρεις του κακού….ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ! Πιθανότατα από το Σείριο…

Εκεί ο γνωστός με αποστόμωσε φυσικά και θεώρησα καλό να σταματήσω τις απορίες μου και τους συλλογισμούς μου την ίδια στιγμή!

Συνοψίζοντας, επειδή πρέπει καλά και ντε να υπάρχει κακία ανώτερη δύναμη και όχι, απροσεξία, στραβωμάρα, αφέλεια ή ισχυρή φαντασία, διαλέξτε όλοι την αγαπημένη σας δεισιδαιμονία και απολαύστε την όπως είπε και ο Μεγάλος George Carlin.

Εγώ πάντως έχω ήδη διαλέξει τη δικιά μου…

Είναι τα Underpants - Shocks Gnomes που μου κλέβουν τις κιλότες και την μία πάντα κάλτσα. Διότι που αλλού μπορεί να πηγαίνουν όλες αυτές οι χαμένες κάλτσες αν δεν τις κλέβουν τα μικρά ξωτίκια?!?!


τάδε έφη σιγανοπαπαδιά


Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2008

(ακολουθεί πολιτική διαφήμιση)...............Ψηφίζω ελληνάκι δαγκωτό!

http://ellinaki.blogspot.com/

...και το ψηφίζω γιατί έγραψε αυτά που σκεφτόμουν να πω και δεν βρήκα χρόνο να τα γράψω! και το καλύτερο... τα γραψε και καλύτερα απ' ότι θα τα 'γραφα!!!
διαβάστε :

Οι επαναστάτες της ντουντούκας

Η Αβάσταχτη Ελαφρότητα των Διακοπών

εύγε και keep on blogging!

Τάδε έφη Δέσποτας

Κίνδυνος διώξεων για όσους έχουν ψηφιακά αρχεία μουσικής

απο το http://tileorasi-hellas.blogspot.com

Του Γιάννη Σουλιώτη

Νομικές κυρώσεις κινδυνεύουν να αντιμετωπίσουν στο άμεσο μέλλον όσοι μέχρι σήμερα καμαρώνουν για τον όγκο των μουσικών αρχείων που έχουν συγκεντρώσει στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή τους. Και τούτο διότι εάν ευδοκιμήσουν οι προσπάθειες της Ελληνικής Ένωσης Δισκογραφικών Εταιρειών (IFPI) για άρση του απορρήτου τηλεπικοινωνιών στις περιπτώσεις κλοπής πνευματικής ιδιοκτησίας μέσω του Διαδικτύου, τότε θα ανοίξει ο δρόμος για την άσκηση διώξεων κατά των μεμονωμένων χρηστών που «κατεβάζουν» δωρεάν μουσική!

Έτσι, όσοι σήμερα επισκέπτονται ιστοσελίδες ανταλλαγής μουσικών αρχείων (peer to peer) θα απειλούνται με νομικές κυρώσεις από τις δισκογραφικές εταιρείες της χώρας, καθώς θα θεωρείται ότι διακινούν δίχως εξουσιοδότηση ("κατεβάζουν» και θέτουν στη διάθεση των χρηστών του δικτύου) προϊόντα που προστατεύονται από τους νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας.

Από μια πρώτη έρευνα στις εν λόγω σελίδες του Διαδικτύου έχουν ήδη εντοπιστεί χρήστες με 3.000 έως και 5.000 τραγούδια αποθηκευμένα στον υπολογιστή τους. Αυτοί σύμφωνα με τους ανθρώπους της IFPI κινδυνεύουν να βρεθούν πρώτοι στο μάτι του κυκλώνα.

«Για να φτάσουμε στον χρήση που διαθέτει και διακινεί πειρατικά μουσικά αρχεία πρέπει να πετύχουμε την άρση του απορρήτου, κάτι που δεν προβλέπεται από τον ισχύοντα νόμο 2225/94. Σήμερα, μπορούμε να γνωρίζουμε την ηλεκτρονική διεύθυνση του χρήστη, τον πάροχο με τον οποίο συνεργάζεται, όχι όμως το ίδιο το φυσικό πρόσωπο. Πρόκειται για νομικής φύσης πρόβλημα, σύντομα όμως θα υπάρξουν εξελίξεις», εξηγεί στην «Κ» ο κ. Νίκος Στεφανάκης, υπεύθυνος για ζητήματα ψηφιακής πειρατίας της IFPI.

Ενδεικτική του τι μπορεί να επακολουθήσει είναι η εικόνα που καταγράφεται στο εξωτερικό, όπου προβλέπεται άρση του απορρήτου τηλεπικοινωνιών και για περιπτώσεις προστασίας πνευματικής ιδιοκτησίας στο διαδίκτυο. Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Παγκόσμιας Ενωσης Δισκογραφικών Εταιρειών, στη διάρκεια του 2005 ασκήθηκαν περί τις 20.000 διώξεις κατά μεμονωμένων χρηστών σε 17 χώρες.

Αποτέλεσμα; Καταγράφηκε σημαντική μείωση του αριθμού μουσικόφιλων που χρησιμοποιούν τις pear to pear υπηρεσίες φοβούμενοι τις νομικές συνέπειες. Διπλασιάστηκαν ταυτόχρονα μέσα σε ένα χρόνο (από 1,5 εκατ. το 2004 σε 2,8 εκατ το 2005) οι συνδρομητές των ιστοσελίδων, που πωλούν νομίμως (με τη συγκατάθεση δηλαδή της IFPI) κάθε τραγούδι για κάτι λιγότερο από 1 ευρώ, ενώ αυξήθηκε κατά 6 (!) φορές μέσα σε ένα χρόνο ο όγκος της διαθέσιμης στο διαδίκτυο μουσικής.

Παράγοντες της μουσικής βιομηχανίας άλλωστε υποστηρίζουν ότι η ποιοτική αλλαγή που συντελείται στην on- line μουσική αγορά νομιμοποιούν πλέον τις δισκογραφικές εταιρείες να κινηθούν εναντίον όσων εξακολουθούν να προτιμούν την «μαύρη αγορά». «Εφόσον συνεχώς βελτιώνεται η νόμιμη παροχή αρχείων MP3 για ποσά κάτω του 1 ευρώ έχουμε κάθε λόγο να είμαστε πιο αδιάλακτοι», λέει ο κ. Στεφανάκης.

Αυτή την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια συνεννόησης μεταξύ όλων των φορέων που διακινούν προϊόντα που σχετίζονται με μορφές καλλιτεχνικής και πνευματικής δημιουργίας, όπως η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Πνευματικής Ιδιοκτησίας, ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Εργων Λόγου, ο Σύνδεσμος Παραγωγών Οπτικοακουστικών Έργων κ.α. Στόχος, η από κοινού εισήγηση των τροποποιήσεων στον ισχύοντα νόμο 2225/94 (άρση απορρήτου).

Οι προτάσεις θα κατατεθούν πιθανότατα στην νομοπαρασκευαστική επιτροπή που σήμερα μελετά τροποποίηση των αρμοδιοτήτων της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών. «Πρόκειται για εμπλουτισμό και όχι αλλαγή του νόμου καθώς την εποχή που θεσπίστηκε δεν ήταν δυνατό να είχαν προβλεφθεί ζητήματα που σχετίζονταν με το διαδίκτυο. Οι αλλαγές ωστόσο δεν είναι έξω από το πνεύμα του νομοθέτη», καταλήγει ο κ. Στεφανάκης.

Kathimerini.gr

για άλλη μια φορά.... ελάτε με την όπισθεν!!! οι μεγαλοκαραχαρίες της showbiz δεν λένε να καταλάβουν οτι δεν καταφέρνουν τίποτα έτσι. Εντάξει, θα ελέγξετε τα p2p δίκτυα και θα μας πάτε όλους φυλακή. Δεν μάθατε ρε γατόπουλα ότι τα p2p δίκτυα μεταλάσσονται;; Για ρίξτε μια ματιά στο Wuala, για διαβάστε λίγο την επόμενη γενιά torrents που έρχονται... σας λέει κάτι η λέξη "κρυπτογράφηση";; Τι νομίζετε οτι θα πετύχετε;; Εντωμεταξύ αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι οτι δεν μάθατε το μάθημα σας απο την εποχή του Napster. Τότε που είχε βγει ο Lars Ulrich και είχε δηλώσει δίπλα στην πισίνα του, στην αυλή της επαύλης του οτι με τα p2p δίκτυα, του "κλέβουν τα λεφτά του". Το τι γιουχάρισμα έπεσε μετά δεν λέγεται! Μέχρι και ο ίδιος αναγκάστηκε να αναθεωρήσει μετά... ο λόγος;;; ΠΕΣΑΝ ΟΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ!!! τόσο απλά! Δεν θέλει πολύ μυαλό. Ο αφοσιωμένος fan είτε των Metallica είτε της Δέσποινας Βανδή, άσχετα αν θα κατεβάσει ή όχι το album απο το internet, αν το αγαπήσει και το γουστάρει πολύ μετά θα πάει να το αγοράσει. θα πάει να το αγοράσει γιατί γουστάρει να το έχει original στην δισκοθήκη του, γιατί γουστάρει να βλέπει το εξώφυλλο, γιατί γουστάρει στην τελική να τα χώσει στον καλλιτέχνη που έχει είδωλο! Αν αυτός ο καλλιτέχνης βγει και πει "με κλέβεις", το χασε το παιχνίδι. Και στην τελική ποιο πιθανό είναι να αποκτήσει κάποιος καλλιτέχνης, ένα fan που θα τον ακούσει απο κάποια τζάμπα κατεβασμένα mp3 και μετά ο ίδιος θα πάει και στην συναυλία και θα αγοράσει και κανα album απο το δισκάδικο, παρά να περιμένει να του γυαλίσει το εξώφυλλο, ή να εμπιστευθεί το χ τρόμπα κριτικό που θα πει καλά λόγια για τον καλλιτέχνη και να πάει να χώσει τα λιγοστά και πολύτιμα λεφτάκια του σε ένα album που πότε δεν έχει ακούσει... λέω κάτι στραβά; Απλά μαθηματικά είναι. Αν είσαι τζάμπα θα ακουστείς πολύ παραπάνω απ ότι αν πρέπει να σε πληρώσουν. Και με το καιρό αυτό υπέρ σου θα είναι. Τελεία και παύλα.
Πάψτε να κυνηγάτε τα p2p δίκτυα για μαλακίες! η διακίνηση πληροφορίας απο το Internet σχεδιάστηκε να είναι τζάμπα. Και τζάμπα θα παραμείνει!

τάδε έφη Δέσποτας

καινούργιος Browser απο την Google!

Η Google στην απελπισμένη της προσπάθεια να πάρει μεγαλύτερο κομμάτι της αγοράς (όχι ότι ζορίζεται κι όλας...) παρουσίασε και δικό της browser. Υπόσχεται μεγαλύτερη ταχύτητα απο τον ανταγωνισμό και πολύ καλύτερη σχεδίαση. Σε beta μορφή ακόμα αλλά πολλά υποσχόμενος, είναι έτοιμος για download...
περισσότερες πληροφορίες εδώ
download εδώ

Κάτι ήξερε ο Billaras που τα παράτησε και έφυγε τρέχοντας...

τάδε έφη Δέσποτας

Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2008

Χαίρε Βάθος Αμέτρητο...

Αποστροφή

Φθονώ την τύχη σας, προνομιούχα
πλάσματα, κούκλες ιαπωνικές.
Κομψά, ρόδινα μέλη πλαστικές
γραμμές, μεταξωτά, διαφανή ρούχα.

Ζωή σας όλη τα ωραία σας μάτια.
Στα χείλη μόνο οι λέξεις των παθών.
Ένα έχετ' όνειρο: τον αγαθόν
άντρα σας και τα νόμιμα κρεβάτια.

Χορός ημιπαρθένων, δυο δυο,
μ' αλύγιστο το σώμα, θριαμβευτικά,
επίσημα και τελετουργικά,
πηγαίνετε στο ντάνσιγκ ή στο ωδείο.

Εκεί απειράριθμες παίρνετε πόζες.
Σαν τη σελήνη πριν ρομαντικές,
αύριο παναγίες, όσο προχτές,
ακούοντας τη «Valenzia», σκαμπρόζες.

Ένα διάστημα παίζετε το τέρας
με τα τέσσερα πόδια κολλητά.
Τρέχετε και διαβάζετε μετά
τον οδηγό σας «δια τα μητέρας».

Ω, να μπορούσε έτσι κανείς να θάλλη,
μέγα ρόδο κάποιας ώρας χρυσής,
ή να βυθομετρούσατε και σεις
με μια φουρκέτα τ' άδειο σας κεφάλι!

Ατίθασα μέλη, διαφανή ρούχα,
γλοιώδη στόματα υποκριτικά,
ανυποψίαστα, μηδενικά
πλάσματα, και γι' αυτό προνομιούχα.



Που να πιάσει η βυθομέτρηση καημένε Καρυωτάκη ...?
Δεν υπάρχει πάτος!




τάδε έφη σιγανοπαπαδιά

I Cum In Peace!

Αυτή η σύνοψη δεν είναι διαθέσιμη. Κάντε κλικ εδώ, για να δείτε την ανάρτηση.

americans are not stupid



σχολιάζοντας χθες το ομώνυμο βιντεάκι με εκλεκτή παρέα και βυθισμένοι όλοι μας σε άκρατη σοβαρότητα και περισυλλογή (φραπέ/τσιγάρο/αραλίκι ξέρετε εσείς..), πετάει ο ένας την εξής φράση : "ναι, αλλά αυτή είναι η δύναμη της Αμερικής!". Kudos ψηλέ! Συμπυκνωμένη σοφία σε μία φράση!

τάδε έφη Δέσποτας

Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2008

μην ξεχνιόμαστε...

αυτό το χα παλέψει να το κυκλοφορήσω και με mail αλλά μάλλον δεν πήγε μακριά. Ας το ποστάρω και εδώ μπας και έχει καλύτερη τύχη.


η μαρία η άσχημη, ομόρφυνε και παντρεύτηκε τον Αλέξη Μαντά (το λέω καλά;;;), η Εθνική δεν σήκωσε κανένα τιμημένο αλλά γύρισε πίσω ατιμασμένη, η Σάσα (μην ρωτάτε ποια Σάσα! μια είναι η Σάσα! η Μπάστα ντε!) έκανε εμφάνιση ντυμένη με μακρύ φόρεμα, και στα βραβεία Αρίων ο Ψινάκης έκανε πάλι πανέξυπνες δηλώσεις γεμάτες χιούμορ. Σίγουρα όλοι ενημερωθήκαμε για όλα αυτά και τα ξέρουμε απέξω και ανακατωτά... τα ξέρουμε γιατί το εθνικό μας αποχαυνωτήρι (βλέπε λήμμα "τηλεόραση"), με Αρχιστράτηγο τον ανεκδιήγητο Αιμίλιο Λιάτσο και το δελτίο ειδήσεων του, επιτελείο τις ανεγκέφαλες κατινίτσες και τους χαριτοδιπλωμένους ομοφυλόφιλους (το πα ευγενικά!..) των μεσημεριανών εκπομπών, με πλήρη στήριξη απο στρατιά εντύπων, τύπου Espresso, Avanti, Ciao κλπ κλπ μας ενημέρωσαν πάραυτα. Το ότι τον Οκτώβριο όμως βγαίνει στους κινηματογράφους αυτό του δικού μας Στέλιου Κούλογλου δεν μας το πε κανένας! Βασισμένο σε αυτό το βιβλίο συζητιέται εδώ και καιρό σε διεθνή podcasts και blogs με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Στα διεθνή! Γιατί εδώ σύμφωνα με τις παγκόσμιες μετρήσεις την υψηλότερη επισκεψιμότητα στο Ελληνικό webspace την έχει το www.bourdela.com και κάτι λίγοι "κουλτουριάρηδες" που μείνανε διαβάζουν Λιακόπουλο.

Δεν έχω να κλείσω αυτό το post με κάτι σοφό και βαρύγδουπο, απλά θα χρησιμοποιήσω μια λαική ρήση (καθότι ότι λέει ο λαός είναι σοφό), "Ο ΥΠΝΟΣ ΤΡΕΦΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ Ο ΗΛΙΟΣ ΤΑ ΜΟΣΧΑΡΙΑ!"



το παρόν κείμενο είναι πρωτότυπο και δεν το κανα copy paste απο πουθενά. Κατανάλωσα μισό φραπέ γλυκό χωρίς γάλα και 3 τσιγάρα για να το γράψω και διατηρώ τα πνευματικά του δικαιώματα. Εσείς μπορείτε να το διαδώσετε/αλλάξετε όπως νομίζετε!

ενδιάφεροντα links
http://www.hitmanapology.com/
http://www.banana-republic.gr/


τάδε έφη Δέσποτας

στην Μακαρίου με string!

Αντιγράφω απο το blog του troktiko

ΑΝ ΜΑΖΕΥΤΟΥΝ 7.500 ΜΕΛΗ ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ ΟΤΙ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ ΜΕ STRING ΣΤΗΝ Λ.ΜΑΚΑΡΙΟΥ ΤΗΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ-ΠΑΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΟΛΟΙ ΝΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ
Μια κοπέλα από την Κύπρο και συγκεκριμένα από την Λευκωσία ισχυρίζεται μέσω του group της ότι εφόσον μέχρι τις 31/12/08 τα μέλη του group της φτάσουν στις 7500 τότε αυτή θα κυκλοφορήσει σε κεντρικό δρόμο (Μακαρίου) της Λευκωσίας μόνο με το στρινγκ της. Θα έχει πλάκα εάν γίνει αυτό... Ας την βοηθήσουμε να πετύχει τον στόχο της.




facebook group


και είναι απο εκείνες τις φορές που ειλικρινά αναρωτιέμαι.... τι σκέφτεσαι κορίτσι μου;;; τόσο πολύ ποια το περιβόητο 15λεπτο της διασημότητας;;; αλλα δεν φταις εσύ. Οι χιλιάδες χλιδοβλάχοι που θα γίνουν μέλη στο group φταίνε... αυτοί που σου δίνουν αξία. Αντε και καμιά αθηναία να χουν να λένε οι ειδήσεις στο Star και τίποτα...


τάδε έφη Δέσποτας

Επιτέλους! η ανθρωπότητα θα κάνει reboot!

Είναι το μεγαλύτερο πείραμα στην ιστορία της Φυσικής κι έχει σχεδιαστεί για να ξεκλειδώσει τα μυστικά της δημιουργίας του κόσμου. Ομως, σύμφωνα με βρετανικές εφημερίδες, πολλοί φοβούνται ότι αντί να δώσει πολύτιμες πληροφορίες για τη Γη και τη δημιουργία της ζωής σε αυτή, θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα φέρνοντας ακόμη και το τέλος του κόσμου.

Οπως αναφέρει η «Daily Mail», ο Μεγάλος Επιταχυντής Σωματιδίων (LHC) που αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία στις 10 Σεπτεμβρίου, στο γνωστό πλέον CERN της Ελβετίας, θα δημιουργήσει μια μαύρη τρύπα ικανή ακόμη και να καταπιεί τον πλανήτη. Ο LHC θα προκαλέσει τη σύγκρουση μικροσκοπικών σωματιδίων που θα κινούνται με ταχύτητα που θα αγγίζει την ταχύτητα του φωτός, με σκοπό να αναδημιουργηθούν οι συνθήκες που επικρατούσαν τη στιγμή του Big Bang. Ωστόσο, σύμφωνα με τους επικριτές του πειράματος, αυτή η «μηχανή του χρόνου», παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε βάθος περίπου 100 μέτρων κάτω από τη γη, θα προκαλέσει πολλές μικρές μαύρες τρύπες, μία από τις οποίες θα μεγαλώσει μέσα σε τέσσερα χρόνια τόσο, που θα μπορέσει να καταπιεί τη Γη.

Σύμφωνα με τη «Sun», οι πολέμιοι του CERN κατηγορούν τους επιστήμονές του ότι το παίζουν θεοί, ισχυρίζονται, δε, ότι το πείραμα καταπατά το δικαίωμα του ανθρώπου στη ζωή, όπως διατυπώνεται στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Ωστόσο, η «Daily Mail» επισημαίνει ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δεν αναμένεται να καθυστερήσει την έναρξη του πειράματος.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο Γερμανός καθηγητής Οτο Ε. Ρόσλερ πιστεύει ότι το πείραμα όντως θα προκαλέσει το άνοιγμα μιας μαύρης τρύπας που θα «φάει» τη Γη από το εσωτερικό της, κάτι που υποστήριζε και σε δημοσίευμα της ελβετικής «Blick» τον Ιούλιο. «Οι υπολογισμοί μου έδειξαν ότι υπάρχει το ενδεχόμενο αυτές οι μικρές μαύ [Επισκέπτες του CERN έχουν δηλώσει κατά καιρούς ότι τα πάντα εκεί εμπνέουν ασφάλεια.] ύρες τρύπες να επιβιώσουν και να μεγαλώσουν τόσο, ώστε να “φάνε” τον πλανήτη από μέσα» είπε στην «Daily Mail». «Εχω ζητήσει επανειλημμένως από το CERN να κάνει ένα συμβούλιο για την ασφάλεια και να αποδείξουν ότι οι υπολογισμοί μου είναι λανθασμένοι, όμως δεν θέλησαν να κάνουν κάτι τέτοιο».

Οπως αναφέρει η εφημερίδα, οι άνθρωποι που ασχολούνται με το πείραμα θεωρούν τους ισχυρισμούς του καθηγητή Ρόσλερ παράλογους κι επιμένουν ότι εκτενείς δοκιμές για την ασφάλεια του πειράματος έχουν δείξει ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. «Τα τελευταία δισεκατομμύρια χρόνια η φύση έχει προκαλέσει στη Γη τόσες συγκρούσεις, που ισοδυναμούν με ένα εκατομμύριο πειράματα στον LHC - και ο πλανήτης εξακολουθεί να υπάρχει» αναφέρει έκθεση του CERN που δημοσιεύθηκε πριν από μερικούς μήνες, στην οποία αναφέρει ότι οι μαύρες τρύπες θα είναι πολύ μικρές.

Τέλος, ο εκπρόσωπος του CERN Τζέιμς Γκίλις είπε ότι το θέμα για το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και την προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έχει απαντηθεί με «εκτενείς δοκιμές ασφαλείας». Οπως είπε στην εφημερίδα «Sunday Telegraph», «ο LHC δεν θα κάνει κάτι διαφορετικό από αυτό που συμβαίνει στη φύση από τις κοσμικές ακτίνες. Αν αυτές ήταν επικίνδυνες θα το γνωρίζαμε ήδη. Οι επιστήμονες χρησιμοποιούν μεγάλους επιταχυντές σωματιδίων εδώ και τριάντα χρόνια, όμως αυτό το μηχάνημα έχει τραβήξει την προσοχή του κόσμου επειδή είναι το ισχυρότερο που έχει κατασκευαστεί».

Επισκέπτες του CERN που έχουν βρεθεί στις εγκαταστάσεις του, όπως άλλοι επιστήμονες και δημοσιογράφοι, αναφέρουν ότι όλα εμπνέουν ασφάλεια και δεν πρέπει ο κόσμος να ανησυχεί καθώς πίσω από το πείραμα υπάρχουν μερικά από τα μεγαλύτερα μυαλά του κόσμου και σίγουρα ξέρουν τι κάνουν.

Πάντως, μετά την καταστροφολογία, η «Sun» στο δημοσίευμά της το ρίχνει στο τέλο [Το τελευταίο... εξάρτημα του LHC ζυγίζει 100 τόνους και «βυθίστηκε» στις εγκαταστάσεις του CERN τον Φεβρουάριο του 2008.] ς στην πλάκα αναφέροντας μερικά από τα πράγματα που προλαβαίνει να κάνει κανείς μέχρι το... επικείμενο τέλος του κόσμου. Για παράδειγμα, μπορεί να δει όλα τα επεισόδια του «Lost» και του «Prison Break», να τελειώσει το «Super Mario: The Lost Levels», να φάει 27 Big Mac χωρίς να νοιάζεται για τις θερμίδες, να κάνει κρουαζιέρα στο Νείλο, να δοκιμάσει όλες τις στάσεις του Κάμα Σούτρα και να ταξιδέψει στην Ελβετία για να δει το τέλος του κόσμου από την πρώτη θέση!

Πηγή: Espressonews.gr



τάδε έφη Δέσποτας