Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2008

Η νόσος των ρολογιών

Πήρε φόρα ο Δέσποτας και γράφει αβέρτα... Για να μην με αφορίσει από τη σέκτα μας βάζω και εγώ την πετριά μου…

Η ώρα 9:30 και ετοιμάζομαι να ανοίξω το μαγαζί μου. Παίρνει η μάνα μου τηλέφωνο, «Ακόμα δεν άνοιξες?! Μεσημέριασε πια… 12:00 πήγε η ώρα, τα μαγαζιά ανοίγουν όλα στις 8:30!». Λέω σε μια φίλη κατά τις 10:00 το βραδάκι «Άντε, έλα να πιούμε ένα τσάι» και απαντάει «Άσε ρε συ, κοντεύει μεσάνυχτα!»


Το ρολόι μπορεί να λέει συγκεκριμένη ώρα, ο καθένας όμως, ανάλογα με τα κέφια του το μεταφράζει όπως γουστάρει. Ρολόι ελατήριο. Συμπυκνώνεται και επιμηκύνεται κατά βούληση του συνομιλητή σου.

Χαρακτηριστικό είναι το μαμαδίστικο παράδειγμα. Πάει πάντα από μισή έως μια ώρα μπροστά από το δικό σου ρολόι. Σε κάποιες περιπτώσεις πηδάει ολόκληρα 6ωρα! Με κάποιο τρόπο είσαι πάντα αργοπορημένος. Από οποιαδήποτε έξοδο…

Ακόμα ένα ρολόι φυσαρμόνικα είναι και αυτό του εργοδότη. Αυτό σε αντίθεση με το μαμαδίστικο ρολόι που πάει σταθερά μπροστά, συμπεριφέρεται σαν τα νερά της Χαλκίδας. Τις ώρες έναρξης εργασίας πάει μπροστά, τις ώρες παύσης πάει πίσω.

Παρέα και το ρολόι συναδέλφου, μόνο αντίστροφα στα μπρος-πίσω.

Η λίστα με τα τρελά ρολόγια δεν έχει τέλος. Είναι παρά πολλά τα παραδείγματα. Τι γίνεται λοιπόν? Κερδίζεις και χάνεις χρόνο σα να παίζεις σε λοταρία. Εξαφανίζονται λεπτά και εμφανίζονται από το πουθενά.

Και όχι… Αυτό δεν είναι ευθύνη της μαύρης τρυπάς ούτε κανενός δαίμονα του ρολογιού (κατά τον δαίμονα του τυπογραφείου) που τρυπώνει στα ρολόγια για να παίξει μαζί μας. Εδώ κρύβεται άλλο πράμα που ακόμα δεν έχω ερευνήσει σε βάθος. Μια φωνούλα λέει ότι πρόκειται απλά για υπερβολή της στιγμής, δικαιολογία, έλλειψη αντικειμενικότητας αλλά μπααααα…

Σίγουρα πρόκειται περί συνωμοσίας!

Είναι τόσο της μόδας άλλωστε…

τάδε έφη σιγανοπαπαδιά

Πρεμιέρα για τα Windows 7

Επιτέλους το γεφύρι της Αρτας δείχνει να ολοκληρώνεται! Η κραταιά Microsoft παρέδωσε την έκδοση preBeta 3 των Windows 7 σε συνέδριο προγραμματιστών. Διαβάζοντας λοιπόν την ανακοίνωση θα σταθώ σε κανα δυο λεπτομέρειες. Καταρχάς κρίνοντας απο το screenshot επιβεβαιώνετε η άποψη μου οτι η Μικρομαλακιά έχει μια ιδιαίτερη αγωνία να μοιάζει με MacOs X. Γιατί για να φτάσει σε επίπεδο GUI του Ubuntu με Bryce θα χρειαστεί καμιά δεκαετία ακόμα.
Απο κει και μετά αρχίζουν τα ωραία... έχουμε και λέμε..
"η Microsoft προσπαθεί να μειώσει τους χρόνους εκκίνησης και τερματισμού του λειτουργικού" --> ά ρεεε ούζα! τα mini laptop της Dell και της Asus, φορτωμένα με Linux κάνουν εκκίνηση σε 8 δεύτερα! τραβήξτε κουπί να ανακαλύψετε την Αμερική!

"ενώ συνεργάζεται με κατασκευαστές hardware προκειμένου να αυξήσει τις επιδόσεις των προγραμμάτων της." --> ΓΚΑΑΑΑΑΑΝΓΚ! ΖΟΝΓΚ! συνεργάζεται με κατασκευαστές Hardware για να μας βάλει να ξαναπληρώσουμε πανάκριβους επεξεργαστές και να κάνουμε πολυέξοδες αναβαθμίσεις (καθότι η Intel είναι κάτω απο το ίδιο αφεντικό), ενώ δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς ότι η αύξηση ταχύτητας του λειτουργικού και των προγραμμάτων στηρίζεται στο ίδιο το software! Μην προσπαθείται να κρύψεται τις αδυναμίες στον κώδικα των Windows βάζοντας τους δεκανίκι το Hardware!

"Επιπλέον, ο Sinofsky αναφέρθηκε στην νέα taskbar που επιτρέπει την ευκολότερη διαχείριση πολλαπλών παραθύρων και την υποστήριξη Multi-touch iput." ---> όλοι μαζί ρυθμικά... LI- NUX! LI-NUX...

"τα Windows 7 είναι προσανατολισμένα στον καταναλωτή, απλοποιώντας αρκετές διαδικασίες όπως η σύνδεση σε κάποιο δίκτυο ή η μείωση ενοχλητικών παρεμβάσεων από το User Account Control" ---> ε βέβαια! αφού σπάσατε τα άντερα του κοσμάκη με τα καταπληκτικά "είστε σίγουρος ότι θέλετε να κλείσετε το παράθυρο του μπάνιου και αν ναι μήπως έχετε σκεφτεί ότι απο κει φεύγουν οι δυσάρεστες μυρωδιές και μήπως θέλετε να το αναφέρουμε και στην Microsoft να μας πει και αυτή την γνώμη της γιατί εσάς δεν σας βλέπω και πολύ αποφασισμένο" τώρα το αποσύρετε! Εύγε! Αυτό πάει να πει σταθερότητα στην άποψη!

"Επιπλέον, θα είναι λιγότερο φορτωμένα με προγράμματα και υπηρεσίες που πλέον θα είναι διαθέσιμες μέσα από το Windows Live, καλύπτοντας έτσι την πρόθεση μεταφοράς αρκετών διεργασιών σε υπηρεσίες μέσω διαδικτύου απ’ όπου και θα προσφέρονται στον χρήστη όταν αυτός επιθυμεί να χρησιμοποιήσει"--> Δεν άκουσα! Πως είπατε;; Ορίστε;;;.

"Όπως μάλιστα δήλωσε και ο
Chief Software Architect, Ray Ozzie, στο παγκόσμιο δίκτυο ανταποκριτών του PC World, ο λόγος που «απομακρύνθηκαν» κάποια προγράμματα από το λειτουργικό σύστημα και μεταφέρθηκαν στο διαδίκτυο, είναι για την καλύτερη, αμεσότερη και ταχύτερη χρήση και αναβάθμιση των εφαρμογών του λειτουργικού συστήματος."---> Δεν μου φαίνεται και πολύ ειλικρινές αυτό.. εσάς;;

Βέβαια και επειδή το προϊόν ονομάζεται Windows, κάτι που σημαίνει πως απευθύνεται σε ευρύ κοινό, μέρος του οποίου μπορεί να μην έχει καθόλου ή μία μέτρια σύνδεση στο διαδίκτυο, οι υπηρεσίες αυτές δεν θα είναι ζωτικές για την λειτουργία του υπολογιστή και έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η σωστή λειτουργία του ανεξαρτήτως παρουσίας ή όχι πρόσβασης στο internet." ---> Δηλαδή ρε γατόπουλο αρχιπρογραμματιστή, όταν λες "μη ζωτική" τι εννοείς;; Ας πούμε αν θέλω να δω ένα DVD ή να ακούσω ένα mp3 ή να γράξω κάτι στο Word θα πρέπει να μπω στο Internet και να χρησιμοποιήσω τα περιβόητα modules; Δηλαδή να χρησιμοποιώ διαδικτυακό software το οποίο θα κατοικοεδρεύει στους servers της Microsoft;; Δεν μας τα λέτε καλά.. δεν μας τα λέτε καθόλου καλά. Και δεδομένου της αποτυχίας των (s)Vista, (νέα έρευνα της Forrester, έδειξε ότι το 87,1% των επιχειρήσεων έχουν επιλέξει την παραμονή τους στα παλαιότερα Windows XP, λαμβάνοντας υπόψη τους, αρχικά, τα προβλήματα συμβατότητας και κυρίως το κόστος αναβάθμισης των υπολογιστών τους για να υποστηρίξουν τις απαιτήσεις των Vista.) τα οποία όσο περνάει ο καιρός αρχίζουν και μου θυμίζουν τα Millenium σε πορεία, μάλλον σας βλέπω σε άλλη μια αποτυχία. Αλλα ξέχασα, η συνταγή είναι γνωστή. Ξέρετε πολύ καλά ότι οι χρήστες είναι "κλειδωμένοι" και δεν μπορούν να ξεφύγουν απο την πεπατημένη και το ίδιο έχουν πάθει και οι εταιρείες παραγωγής λογισμικού. Ετσι λοιπόν σε λίγα χρόνια θα αναγκάσετε τους χρήστες να μεταπηδήσουν σε Windows 7 και άλλες παπαριές καθότι το software θα είναι ασύμβατο προς τα πίσω. Και τότε θα σας πούμε και ευχαριστώ......



και μετά θα κατεβάσουμε τα Windows 7 Lite, σπασμένα απο τίποτα τζιμάνια Ινδούς ή Ρώσσους και θα σας πω που θα βάλετε και τα modules και τις ιδέες σας.
Τάδε έφη Δέσποτας

κάτι που αξίζει να διαβάσετε...

εν μέσω πρωινού καφέ και τσιγάρου, κάνοντας το καθιερωμένο Browsing έπεσα πάνω στο παρακάτω. Ειλικρινά νομίζω ότι δεν θα κουραστώ ποτέ να διαβάζω τα εγκλήματα του χριστανισμού κατά της ανθρωπότητας.... Αντιγράφω απο το http://www.greatlie.com/gr/articles.cfm?action=detail&id=450


Τα χειρόγραφα του Αρχιμήδη

Τα χειρόγραφα του Αρχιμήδη

Αμερικανοί επιστήμονες κατάφεραν να φέρουν στο φως άγνωστα μέχρι σήμερα κείμενα του αρχαίου Έλληνα μαθηματικού Αρχιμήδη γραμμένα σε παλίμψηστο περγαμηνή. Η περγαμηνή είχε αγοραστεί από Αμερικανό συλλέκτη (το όνομα του οποίου δεν αποκαλύφθηκε) το ‘98, έναντι του ποσού των δύο εκατομμυρίων δολαρίων και φιλoξενείται στο Μουσείο Τέχνης Ουόλτερς της Βαλτιμόρης.

Ο έφορος αρχαιοτήτων του μουσείου και διευθυντής του ερευνητικού προγράμματος δρ Γουίλ Νοέλ χαρακτήρησε το περιεχόμενο της περγαμηνής ως «το όγδοο θαύμα». «Είναι σαν να λάβαμε ένα φαξ από τον 3ο π.Χ. αιώνα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι ερευνητές χρησιμοποιώντας μία μέθοδο, η οποία ονομάζεται φθορίζουσες ακτίνες Χ, κατόρθωσαν να διαβάσουν τα μοναδικά διασωθέντα αντίγραφα των έργων του Αρχιμήδη: «Οχουμένων», «Περί Μηχανικών Θεωρημάτων» και «Στομάχιον», καθώς κι ένα λόγο του Αθηναίου ρήτορα Υπερίδη, στον οποίο σχολιάζει την ήττα των Αθηναίων από τον βασιλιά Φίλιππο της Μακεδονίας και τον Μεγάλο Αλέξανδρο.

Η δυσκολία στην ανάγνωση των κειμένων έγκειται στο γεγονός ότι πρόκειται περί παλίμψηστου. Τα αρχικά κείμενα είχαν σβηστεί και η περγαμηνή είχε κοπεί κατά μήκος σε σελίδες από το μοναχό Ιωάννη Μύρωνα τον 10ο αιώνα μ.Χ. για να γράψει επάνω της προσευχές.

Στο πέρασμα των αιώναν προστέθηκαν στα κενά θρησκευτικές απεικονίσεις, ενώ τον 20ο αιώνα παραχαράκτες πρόσθεσαν επίχρυσες απεικονίσεις για να αυξήσουν την αξία του βιβλίου.


Τάδε έφη Δέσποτας

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2008

28η Οκτωβρίου 1940

Αντε σιγά σιγά να επανερχόμαστε στο blogging γιατί "η πολλή δουλειά, τρώει τον αφέντη"..
άσε που μου την λέει και η Σιγανοπαπαδιά ότι δεν γράφω καθόλου!

Με αφορμή λοιπόν την αυριανή ημέρα ας κάνουμε και ένα γρήγορο μάθημα ιστορίας. Στις 3 το πρωί της 28ης Οκτωβρίου του 1940, ο Ιταλός πρέσβης στην Αθήνα επισκέπτεται το σπίτι του δικτάτορα Μεταξά (φιλοιταλός μέχρι εκείνη την στιγμή) στην Κηφισσιά (απο τότε υπήρχε η συνήθεια οι επιφανείς και πλούσιοι να μένουν στα βόρεια προάστεια...) και παραδίδει τελεσίγραφο στον δικτάτορα, με το οποίο ζητάει σε 3 ώρες απο εκείνη την στιγμή η Ιταλία να καταλάβει στρατηγικές θέσεις της χώρας μας και να βοηθήσει στην απροβλημάτιστη επέλαση των δυνάμεων του Αξονα. Το περιβόητο "οχι" του Μεταξά, δεν ήταν ακροβώς έτσι. Για την ακρίβεια είπε : "Λοιπόν αυτό σημαίνει πόλεμο!" και αρνήθηκε την επέλαση. Λίγες ώρες μετά απηύθυνε διάγγελμα προς τον Ελληνικό λαό το οποίο είχε ως εξής :

Προς τον ελληνικόν λαόν,

Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της. Μολονότι επεδείξαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην, προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημας το δικαίωμα να ζώμεν ως ελεύθεροι Έλληνες μου εζήτησεν σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν, την παράδοσιν τμημάτων του εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της. θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρέσβυν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ' εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες,
τώρα θα αποδείξωμεν εάν είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας, την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος ας εγερθή σύσσωμον, αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά σας, και τα ιεράς μας παραδόσεις.

Νυν υπέρ πάντων ο αγών

Ο Πρόεδρος της Κυβερνήσεως
Ιωάννης Μεταξάς

Με το πρώτο φως της ημέρα άρχισαν οι εχθροπραξίες στην αμυντική γραμμή των Ελληνοαλβανικών συνόρων. Να σημειώσω εδώ ότι παρόλο που η Ελλάδα το περίμενε αυτό, δεν είχε καλέσει σε επιστράτευση τις εφεδρείες της, για να μην προκαλέσει (!?!?!). Το αποτέλεσμα αυτού ήταν οι πρώτες γραμμές άμυνας να στελεχωθούν με ντόπιους κτηνοτρόφους και αγρότες που επιστρατεύτηκαν όπως όπως. Η άμυνα υπήρξε επιτυχής, και αυτό αποτελεί άθλο, καθότι οι Ιταλοί είχαν στείλει στα σύνορα την μεραρχία "Τζούλια" που παρόλο το γελοίο όνομα της (άκου Τζούλια!!! που το σκεφτήκανε;;) ήταν μια μεραρχία ειδικευμένη στον ορεινό αγώνα, και είχε πλήρη υποστήριξη πυροβολικού, αεροπορίας κλπ. Τα Ελληνικά στρατεύματα στις μέρες που ακολούθησαν κατάφεραν να αποκρούσουν την επίθεση και να "σπρώξουν" το μέτωπο προς την Αλβανία. Βλέποντας την αποτυχία των Ιταλών οι Γερμανοί κινητοποίησαν την δική τους πολεμική μηχανή με αποτέλεσμα την συντριβή της ελληνικής άμυνας και την κατοχή της Ελλάδας. Το τακτικό αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν η καθυστέρηση των δυνάμεων του άξονα στα Βαλκάνια, με τα γνωστά αποτελέσματα στο μέτωπο της Ρωσίας, και η "εξαγορά" πολύτιμου χρόνου για τους συμμάχους για αναδιοργάνωση και καλύτερη άμυνα. Οι σύμμαχοι βέβαια με την λήξη του πολέμου φρόντισαν να μας επιβραβεύσουν για την υπεράνθρωπη προσπάθεια μας βοήθοντας μας στο να δημιουργήσουμε και να διαπρέψουμε στον Εμφύλιο κλπ.
Στο σήμερα... Εκατομμύρια δημόσιοι υπάλληλοι και μαθητές των σχολείων όλης της χώρας, ριγούν απο συγκίνηση με την εθνική εορτή, καθότι.... δεν είναι λίγο....είναι πολύ σημαντικό..... είναι πολύ συγκινητικό.... είναι ακραία πατριωτικό.... ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΟ!!! γιούυυπι! ζήτω οι αγώνες των προγόνων μας που μας χάρισαν τέτοιες υπέροχες αργίες!!! τι σημασία έχει και αν ακόμα δεν μπορούμε να ξεκαθαρίσουμε στο μυαλό μας αν ήταν οι Τούρκοι ή οι Γερμανοί που μας την πέσανε τότε;; Και αυτός ο παππούς που μα έλεγε ιστορίες απο το μέτωπο όταν είμασταν μικροί;;; έ! γέρος ήτανε!! πριν πολλά χρόνια ήτανε!! δεν είχανε και facebook τότε να βρίσκονται οι συμπολεμιστές και να κάνουν φίλοι ο ένας τον άλλο... χέστα μωρέ.. αδιάφορο και βαρετό. Σημασία έχει να είσαι όσο το δυνατόν ποιο όμορφος/όμορφη στην παρέλαση που σε πάνε με το ζόρι (έχει και το καλό όμως ότι χάνεις ώρες μαθήματος στις πρόβες...), να έχεις κανονίσει και το καφεδάκι μετά με την παρέα σε καλή καφετερία, με σωστή περατζάδα, και το ότι κάποιοι πέθαναν για να ζεις ελέυθερος/η... λεπτομέρεια..... μικρή κι όλας. Οδηγία προς τους παρελαύνοντας μαθητές: αν σας πλησιάσει κάμερα καναλιού και σας κάνει αυτή την ύπουλη ερώτηση που κάνουν κάθε χρόνο "τι συνέβη σαν σήμερα" μην την πατήσετε!!! μην δώσετε δικαίωμα σε κανέναν τηλεθεατή το δικαίωμα να πει "τσ τσ τσ... κοίτα τα κωλόπαιδα! τίποτα δεν ξέρουν!" απαντήστε με ένα επαναστατικό και φιλελεύθερο "ό πόλεμος είναι κακό πράμα και εγώ είμαι υπέρμαχος της παγκόσμιας ειρήνης" ή κάτι αντίστοιχο και καθαρίσατε. Είναι πολύ της μόδας τώρα τελευταία. Και όσον αφορά το παλιό ρητό που λέει ότι ο λαός που δεν ξέρει την ιστορία του είναι υποχρεωμένος να την ξαναζήσει... παπαριά είναι! μην δίνετε σημασία! κάποιος τρόμπας θα το είπε!





Ζήτω η 28η Οκτωβρίου! (δεν είμαι χρυσαυγίτης, δεν ψηφίζω ΛΑΟΣ, ο Άδωνις Γεωργιάδης μου κάνει για μεγάλο βλάκα, και ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟ ΠΡΕΚΑ!!!)

τάδε έφη Δέσποτας