Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2008

Τα σκατά επιπλέουν

Ένας γιος ταχυδρόμου κανονίζει παράνομες αγοραπωλησίες τεράστιων εκτάσεων με έναν ρασοφόρο εκπρόσωπο του θεού και της εκκλησίας. Μια δικηγορίνα βγαίνει και λέει ότι ξέρει ότι ο Καραμανλής έδινε το ΟΚ για τις παραπάνω αγοραπωλησίες. Ο σύζυγος της δικηγορίνας, "πέφτει από τα σύννεφα" όταν ένας δημοσιογραφίσκος που κάποτε είχε πιαστεί να δείχνει πλάνα απο το Πακιστάν και μας έλεγε ότι είναι το Αφγανιστάν, του δείχνει βίντεο με την αφεντομουτσουνάρα του να απειλεί έναν άλλο. Κάτι καλόγεροι απειλούν οτι θα "θάψουν" έναν τρίτο αν πει κάτι που δεν πρέπει. Και βέβαια μέσα σε όλα ο εθνικός ραψωδός και λαϊκός επαναστάτης των Βορείων Προαστίων (γιατί όλοι οι επαναστάτες τώρα εκεί μένουν...), συλλαμβάνεται από την αστυνομία με το SUV των 150.000 Ευρώ γιατί δεν σταμάτησε για έλεγχο, και κάνει κήρυγμα μαζί με την εκμεταλλεύτρια των διανοητικά καθυστερημένων σύζυγο του για ανθρώπινα δικαιώματα. Δεν ξέρω ρε παιδιά αλλά μου φαίνεται ότι έχουμε γεμίσει σκατά.... και τα ρημάδια δυστυχώς επιπλέουν.....

Τάδε έφη Δέσποτας

Καλό ταξίδι...

Είχαμε γνωριστεί την ημέρα που είχε μείνει το R1 σου από λάστιχο στην Βουλιαγμένης και το σπρώξαμε μέχρι το βενζινάδικο. Σου χε κάνει εντύπωση που θυμόμουν τα άρθρα που έγραφες στο ΜΟΤΟ πολλά χρόνια πριν και το CBR σου που σου είχανε κλέψει. Δεύτερη φορά έξω απο την παλιά δημαρχία στην Αθήνα ξαναβρεθήκαμε και φάγαμε, και εσύ σχολίαζες την ηλιθιότητα που κουβαλάνε οι γκομενίτσες/γλάστρες της T.V και το (αποτυχημένο τελικά, όπως είχες προβλέψει) σχέδιο της ΕΡΤ να πάνε κάποιοι δημοσιογράφοι με μοτοσικλέτες στο Αφγανιστάν. Δεν σε θεωρούσα φίλο μου, σε θεωρούσα εναν σοβαρό πολεμικό ανταποκριτή (ίσως και ο μόνος...) και μέσα απο τα άρθρα σου στο ΜΟΤΟ ταξίδευα και εγώ μαζί σου σε εμπόλεμες ζώνες και δύσκολες καταστάσεις, μοτοσικλετιστικές ή μη. Ησουν ένας απο αυτούς που με κάνανε μοτοσικλετιστή πριν κάν αγοράσω την πρώτη μου μοτοσικλέτα.
Καλό ταξίδι λοιπόν Γιώργο Κοίλιαρη.

Τάδε έφη Δέσποτας

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2008

Μήπως έχω συγγένεια με τον Μητσοτάκη;

Κοίτα να δεις πράγματα! στο προηγούμενο Post μου έβαλα Link για το bourdela.com. Κάνω σήμερα την καθιερωμένη μου βόλτα απο τα blogs και πέφτω πάνω σε αυτό! Ορε μπράβο μου! Μία που τον έπιασα στο στόμα μου και μία που του περάσαν βραχιόλια! Όπως και να χει, καλή τύχη κύριε administρατορα και ας πρόσεχες. Γιατί όπου υπάρχει sex, υπάρχει και χρήμα και όπου υπάρχει χρήμα υπάρχει και έγκλημα. Και όφειλες να το ξέρεις...

Τάδε έφη Δέσποτας

Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2008

Καταραμένο ευρώ!

Κυριακή προχθές, η μάλλον ακόμα μια Κυριακή που δούλευα στο Μοναστηράκι.
Δούλευα …που λέει ο λόγος. Μύγες βαρoύσαμε. Και επειδή όπως λέει και ο λαός «Αργία μήτηρ πάσης κακίας» μου κατέβηκε η χαζό-ιδέα να κολλήσουμε με super glue ένα ευρώ σε έναν από τους κυβόλιθους του πεζοδρόμου. Τουλάχιστον να γελάσουμε λίγο.
Εννοείται πως είδαμε όλων των ειδών τις συμπεριφορές αλλά μια από αυτές με άφησε έκπληκτη. Άλλοι υποψιασμένοι δεν σκύβανε για να το πιάσουν αλλά το έσπρωχναν με το πόδι τους. Οι περισσότεροι σκύβανε και μόλις συνειδητοποιούσαν ότι ήταν κολλημένο γελάγανε, μας βλέπανε που γελάγαμε και εμείς και γέλαγαν περισσότερο.
Ένα παλικάρι όμως το βλέπει, σκύβει να το πάρει και όπως όλοι βλέπει ότι δεν μπορεί. Βγάζει λοιπόν αναπτήρα και αρχίζει να το καίει, μπας και λιώσει η κόλα. Όλα αυτά συνοδεία γέλιων δικών μας… Αφού είναι κανά 3λεπτο με τον αναπτήρα και το έχει κάψει, βγάζει τα κλειδιά του και αρχίζει να το χτυπάει μπας και ξεκολλήσει. Που να ξεκολλήσει το ευρώ, η uhu super glue είναι εγγύηση! Και δώσε χτύπημα με τα κλειδιά, δώστου ξανά…τίποτα το ευρώ. Ανένδοτο!
Φίλε με τα κλειδιά, στο είπα και εκείνη την ώρα, με το στραβωμένο κλειδάκι αμφιβάλλω αν μπόρεσες να μπεις σπίτι σου και στον κλειδαρά για να στο φτιάξει θα έδωσες παραπάνω από 1 ευρώ. Για πες μας? Άξιζε? Η παράσταση που μας χάρισες σίγουρα άξιζε πάντως!


τάδε έφη σιγανοπαπαδιά

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2008

Σύγκρουση

Και εκεί που ψώνιζα μοντελάκια (αυτά τα πλαστικά αεροπλανάκια που τα κολλάς και τα βάφεις… όχι τα άλλα της πασαρέλας! Μην παρεξηγηθούμε κι όλας!) και είχα πιάσει κουβέντα και έλεγα άρες μάρες κουκουνάρες με τον πωλητή (καλό παιδί ο Νίκος), σκάει και ο λογιστής του καταστήματος. Κοντά 60, με το κουστουμάκι, την γραβατούλα του του κλπ. Μπαίνει και αυτός στην κουβέντα και μας ανακοινώνει όλο χαρά ότι ο γιός του πήρε το πτυχίο της Νομικής και θα ξεκινήσει εντός των ημερών να εργάζεται ως ασκούμενος. Τον συγχαίρουμε λοιπόν και κάνω εγώ την χαζομάρα (όπως αποδείχθηκε τελικά…) και σχολιάζω το γεγονός ότι έχει πήξει η Ελλάδα από δικηγόρους (2η κατά κεφαλή μετά από την Γαλλία) και ότι λόγω του μεγάλου αριθμού τους, ως ασκούμενοι παίρνουνε 3 και 60 και ότι γενικά έχει καταντήσει πολύ δύσκολο επάγγελμα. Τι ήθελα και το πα; Με βάζει μπροστά ο λογιστής και μου την πέφτει, λέγοντας μου ότι τα πράγματα δεν είναι όπως τα περιγράφω, εμείς οι νέοι φταίμε γιατί θέλουμε τα κινητά μας, τα αυτοκίνητα μας, τις εξόδους μας κλπ κλπ και ότι είμαστε καλομαθημένοι και καλοπερασάκηδες. Το λογύδριο συνεχίστηκε με το κλασσικό «εγώ στην ηλικία σου…», «τι νομίζεις ότι παίρναμε εμείς;;…», «εγώ έπαιρνα τα μισά από σένα και συντηρούσα σπίτι…» και πάει λέγοντας. Λόγω των επαναλήψεων στο άκουσμα αυτών των δικαιολογιών, έχω πλέον τις απαντήσεις έτοιμες και πιστέψτε με, ορισμένες δεν είναι καθόλου ευγενικές, αλλά αποφασίζω να μην δώσω συνέχεια, γιατί μεγάλος άνθρωπος είναι, σε ξένο μαγαζί μέσα βρίσκομαι, μην το κάνουμε πεδίο μάχης. Αλλά δυστυχώς αυτή την διάθεση την είχα μόνο εγώ. Ο λογιστής λοιπόν συνεχίζει ποιο έντονα και στρέφει τα «πυρά» του ολοκληρωτικά καταπάνω μου! Κόβονται οι γενικότητες περί «νεολαίας» και συγκεκριμενοποιούνται πάνω μου! Αφού λοιπόν με στολίζει για την κακή διαχείριση των χρημάτων που κάνω και μου λέει (έμμεσα ευτυχώς) ότι θέλω να βγάλω πολλά λεφτά χωρίς να κοπιάσω, ρίχνω την τελευταία ερώτηση. «Ήσασταν πάντα λογιστής;;». Η ερώτηση έπεσε σε μια προσπάθεια να αλλάξω το θέμα (χαζομάρα νο2 όπως αποδείχθηκε). Λαμβάνω την εξής απάντηση. «Όχι βέβαια, υπάλληλος της Ολυμπιακής ήμουνα και μετά την σύνταξη κάνω αυτή την δουλειά, για να βοηθήσω το γιό μου όσο σπουδάζει».
Πριν συνεχίσω θα ήθελα να δώσω ορισμένες οδηγίες για την συνέχιση της ανάγνωσης του παρόντος post.

• Σιγανοπαπαδιά, βάλε σε παρακαλώ το Χ στο κόκκινο κυκλάκι στην πάνω δεξιά άκρη της οθόνης.
• Όσοι έχετε «ευαίσθητα» μάτια συνεχίστε την ανάγνωση του post με δική σας ευθύνη.
• Απομακρύνετε παιδιά και ηλικιωμένους με καρδιακά νοσήματα από την οθόνη.
• Πασόκοι, Νεοδημοκράτες και λοιπά κοματόσκυλα. το παρόν Post δεν σας ενδιαφέρει. Σας παραπέμπω σε κάτι ποιο ενδιαφέρον για εσάς. Παρακαλώ πατήστε εδώ.
• Σε περίπτωση που περιμένετε να διαβάσετε μια καλογραμμένη κοινωνικοοικονομική άποψη σε σωστά Ελληνικά και με ορθά επιχειρήματα, τζάμπα περιμένετε. Παρακαλώ πηγαίνετε εδώ για να βρείτε αυτό που ψάχνεται.

…..συνέχεια του Post

ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ, ΔΙΠΛΟΘΕΣΙΤΗ! ΠΟΥ ΜΟΥ ΒΟΛΕΥΤΗΚΕΣ ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ, (προφανώς με κάποιον μπάρμπα απ’ την Κορώνη), ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΑΙ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΝΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΙ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΤΩΡΑ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΤΥΛΙΓΕΙ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ Η ΘΑ ΠΑΡΑΔΙΣΕΙ ΠΙΤΣΕΣ;;; ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΑΝΑΚΑΡΗΣ ΣΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙ ΜΙΑ ΔΟΥΛΙΤΣΑ PART TIME ΟΣΟ ΣΠΟΥΔΑΖΕ;; Αλλά όοοοοχι! Εσύ μεγαλώνεις έναν φωστήρα του έθνους! Ένα καινούργιο Κούγια! Ενώ εμένα η μάνα μου μεγάλωνε έναν χαραμοφάη μαλάκα! Και έχεις και το θράσος να μου την λές κι όλας;!;!;! Τι να μου που πεις ρε ηλίθιε;;; Εγώ είχα το Πασόκ στην εξουσία;;; Εγώ είχα ψηφίσει Μητσοτάκη/Παπανδρέου/Σημίτη/Καραμανλή;; Εσύ ρε ζώον τα προκάλεσες όλα! Εσύ και οι όμοιοι σου, που ζήσατε την χρυσή εποχή της ταβέρνας και του «Τσοβόλα δώστα όλα!» και τώρα τα πληρώνω εγώ! Εσείς που εκμεταλλευτήκατε την Μεταπολίτευση και μου το παίζεται όλοι «φιλελεύθεροι» και «δημοκράτες». Αλλά πάω στοίχημα ότι και με την Χούντα κάπως θα χατε βολευτεί. Γιατί τέτοιοι είσαστε. Και να σου πω και κάτι;; Ετσι για δική σου πληροφόρηση, αν και δεν έχω λόγο να δικαιολογούμαι. Δουλεύω από την μέρα που τελείωσα το Λύκειο μέχρι την ημέρα που παρουσιάστηκα στο στρατό (και πήγα και χωρίς βύσμα, κάτι που πάω στοίχημα δεν θα γίνει για τον κανακάρη σου!) και από την επόμενη ημέρα που απολύθηκα (κυριολεκτώ!) ως σήμερα! Εχω πουλήσει από χάντρες σε τουρίστες στο Μοναστηράκι μέχρι αθλητικές εγκαταστάσεις σε δήμους σε όλη την χώρα! Εχω δουλέψει 7 μέρες την εβδομάδα / 12 ώρες την ημέρα και δεν μου δίνανε ένσημα. Μου χουνε φάει αποζημιώσεις, ένσημα, λεφτά από το μισθό μου και φέτος είναι η 2η χρονιά που δεν μου δίνουνε άδεια το καλοκαίρι λόγω «αναγκών της εταιρείας». Και μην με ρωτήσεις αν πληρώθηκα την άδεια γιατί θα τα πάρω στο κρανίο χειρότερα! Και να ξέρεις ότι δεν παραπονιέμαι γιατί το καινούργιο iPhone είναι πανάκριβο, ούτε για την τιμή του καινούργιου PS3 (ούτως ή αλλως δεν θα τα αγοράσω…).
Παραπονιέμαι για την τιμή του ρυζιού και της ντομάτας.
Παραπονιέμαι που δεν έχω την άνεση να πάω μια εκδρομή (μονοήμερη! Όχι και διανυκτέρευση! Μην τρελαθούμε κι όλας)
Παραπονιέμαι γιατί ο Διονύσης την έκλεισε την μικρή του επιχείρηση, πήγε να ζητήσει δουλειά στο Πλαίσιο, και του είπανε «πενθήμερο / οκτάωρο / όλο νύχτα  600 € μικτά!»
Παραπονιέμαι γιατί η Κλαίρη βλέπει την δική της μικρή επιχείρηση που με τόσο κόπο/χρήμα/χρόνο/αγάπη έφτιαξε να πηγαίνει κάθε πέρσι και καλύτερα
Παραπονιέμαι γιατί η Σοφία δουλεύει από το πρωί μέχρι το βράδυ χωρίς Κυριακές και αργίες και δεν έχει το δικαίωμα ούτε να αρρωστήσει… είναι και με το μπλοκάκι του ΤΕΒΕ βλέπετε
Παραπονιέμαι γιατί η Εύη θα πάρει μηδενική αύξηση φέτος, λόγω της κρίσης, ενώ οι προϊστάμενοι της, αποσπασμένοι από δημόσια υπηρεσία, παίρνουν 2πλους μισθούς που ακουμπάνε το 3χίλιαρο.
Και θυμώνω….
Θυμώνω με εσένα λογιστή που εσύ και οι υπόλοιποι της γενιάς σου, γιγαντώσατε την ρεμούλα τον ωχαδερφισμό και την «τέχνη» του ροκανίσματος του δημόσιου χρήματος
Θυμώνω με εσάς που μου την λέτε για τα δικά σας δημιουργήματα
Θυμώνω με τα κολόπαιδα που με το γαμοπτυχίο του κολεγίου στο χέρι απαιτούν με το καλημέρα δουλειά στα μέτρα τους, παχυλό μισθό και εμείς οι υπόλοιποι να τους προσκυνάμε κι όλας, μόνο και μόνο επειδή έχουν ένα πτυχίο
Θυμώνω που με συγχέετε διαρκώς με τα παραπάνω κολόπαιδα και με κατατάσετε στην κατηγορία των consuming junkies και των χλιδάνεργων γιάπις
Θυμώνω και με τον εαυτό μου που δεν κάνω αρκετά για να αποτρέψω ότι μπορώ και γιατί παραλίγο και εγώ να φάω την καραμέλα
Αλλά δεν μασάω τώρα. Τώρα το χω δει το έργο και ξέρω την υπόθεση. Και μαζί με μένα το χουν δει και άλλοι πολλοί. Φρόντισε λοιπόν λογιστάκο και εσύ κι οι δικοί σου, να μαζέψετε σιγά σιγά το στόμα σας γιατί έχετε να φάτε τέτοιο γιαούρτωμα.. μα τέτοιο γιαούρτωμα!!!

Τάδε έφη Δέσποτας

Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2008

Κουράστηκα κύριοι...

... κουράστηκα να σας ακούω κάθε μέρα να μου πιπιλάτε το μυαλό με την επερχόμενη οικονομική καταστροφή. Το κατάλαβα, σταματήστε επιτέλους! Ζω σε μια χώρα η οποία ΔΕΝ έχει βαριά βιομηχανία, ΔΕΝ είναι κέντρο εμπορίου, ΔΕΝ εχει τεράστιο ορυκτό πλούτο! Λίγο τουρισμό έχει και αυτός δεν χρειαζόταν την κρίση για να πάει κατα διαόλου. Τα καταφέρναμε και μόνοι μας μια χαρά! Οτι είναι να ρθει θε να ρθει, αλλιώς να προσπεράσει. Το να μου το κοπανάτε κάθε μέρα στα αυτιά οτι θα καταστραφούμε οικονομικά δεν με βοηθάει καθόλου. Εκτός και αν... κάτι εξυπηρετεί. Ας πούμε οτι θα τρομοκρατηθώ και προκειμένου να γλυτώσω απο τον Αρμαγεδώνα που έρχεται παραδοθώ πλήρως στους σωτήρες μου και φωστήρες της οικονομίας (εγχώριοι και διεθνείς) για να με γλυτώσουν. Να μου πουν αυτοί τι πρέπει να κάνω, προκειμένου να σωθώ και να μην με καταπιεί το μοχθηρό και αδηφάγο τέρας του πληθωρισμού και της ανεργίας. Μια ερώτηση θέλω να κάνω μόνο... μπορεί να είναι και χαζή αλλά εγώ θα την κάνω. Αυτοί οι ίδιοι δεν είναι που ταίσαν το τέρας;; Αυτοί δεν είναι που μου δίνανε δάνεια "μόνο με ένα τηλεφώνημα", αυτοί δεν είναι που μου λέγανε "αγόρασε αυτοκίνητο μόνο με την ταυτότητα σου και αρχίζεις να το ξεχρεώνεις σε 3 χρόνια απο τώρα"; Εχω την εντύπωση οτί είναι οι ίδιοι... Και αυτοί οι ίδιοι τώρα θέλουν να βάλουν χέρι στην τσέπη μου (σιγά σιγά όμως και ευγενικά γιατί γαργαλιέμαι...) να μου πάρουν τα λιγοστά λεφτάκια μου και να βοηθήσουν το τραπεζικό σύστημα, τα μεγάλα funds, και όλα τα συμπαρατρεχούμενα golden boys που τόσα χρόνια παίζανε με αποδόσεις της τάξεως του 16 και 19 % και εγώ έπαιρνα με το ζόρι 3 % στις καταθέσεις μου (στις ποιες?!?!?!) και τώρα τους σκάσανε στα χέρια. Θέλουν λοιπόν να μοιραστούμε την χασούρα τους. Γιατί ρε παιδιά... μήπως ποτέ μοιραστήκατε μαζί μου τα κέρδη σας;; Γιατί να μοιραστούμε τις απώλειες σας;;; Και στην τελική όλο αυτό το χρήμα που χάνεται απο την αγορά, δεν μπορεί, κάπου θα καταλήγει. Δεν έχει ανοίξει μαύρη τρύπα ακόμα στο CERN για να το καταπιεί. Σε κάποια/ες τσέπη/ες καταλήγει, και σίγουρα δεν είναι η δικιά μου τσέπη. Φταίω και εγώ όμως. Εγώ ο απλός πολίτης που κάθε φορά που μου πασάρεται την ίδια καραμέλα εγώ ο μαλάκας την πιπιλάω. Δεν λέω να μάθω απο το παρελθόν, δεν λέω να ξεγκαβωθώ και να δω τι έγινε παλιότερα και εσείς φυσικά δεν μου λέτε. Δεν με προειδοποιείται για τα κακά προηγούμενα.
Και ξέρετε τι με ανησυχεί; Με ανησυχεί οτι τις προηγούμενες φορές καταλήξαμε σε φτώχεια, πείνα και πόλεμο! Ο Χίτλερ π.χ δεν πήρε την εξουσία απο μόνος του. Ο λαός του την έδωσε για να βγει απο την τεράστια οικονομική ύφεση που ήταν αποτέλεσμα του 1ου Π.Π. Δεν περιμένω πόλεμο. Δεν γίνονται έτσι απλά πλέον αυτά. Περιμένω μια νέα τάξη πραγμάτων, με εμένα ακόμα ποιο φτωχό απο ότι ήμουνα και ταυτόχρονα ευγνώμονα προς τους γιάπηδες/οικονομολόγους/κεφαλοκράτες/μεγαλοτραπεζίτες/Golden boys κ.α, που με φέρανε ως εδώ. Παράλογο;;; όχι και τόσο...




Γερμανίδα νοικοκυρά του 1923 ανάβει την σόμπα με εκατομμύρια μάρκα μηδενικής αξίας λόγω του πληθωρισμού.


Τάδε έφη Δέσποτας