Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2009

Η αποποινικοποίηση της ρεμούλας

Μικρό παιδί σαν ήμουνα, θαύμαζα τους ανθρώπους που είχανε κάνει βήματα μπροστά για τους ίδιους και την οικογένεια τους. Μου αρέσανε πολύ αυτοί που είχανε βρει 5 και τα χανε κάνει 10. Συνεχίζουν να μου αρέσουν... Τους θεωρώ ικανούς και δραστήριους. Τώρα ποια όμως, όχι όλους. Για την ακρίβεια, ελάχιστους. Με τα χρόνια διαπίστωσα ότι ένα τεράστιο σύνολο ανθρώπων (κοντινών και μη) χρησιμοποιώντας την (μετακατοχική ίσως;;) επιδίωξη τους για να "εξασφαλίσουν ένα καλύτερο μέλλον" στους απογόνους τους, αποποινικοποίησαν τα πάντα στην συνείδηση τους και άρχισαν το "μεγάλο φαγοπότι". Ολα στο βωμό της εξασφάλισης του μέλλοντος των τέκνων. Διάσημη άλλωστε η φράση "έχω παιδιά εγώ ρε!". Η αξιοπρέπεια, η συνείδηση, η αξιοκρατία, η μπέσα ρε αδερφέ! όλα γίνανε καπνός χωρίς να ιδρώνει το αυτί κανενός. Και έρχεται η σειρά μας τώρα. Μεγαλωμένοι και γαλουχημένοι από αυτούς, ερχόμαστε εμείς και στο βωμό ανώτερων ιδανικών (SUV, πρώτο τραπέζι στον Κιάμο, ψώνια στο Mall κλπ) βουτάμε τα χέρια μας μέχρι τον αγκώνα στα σκατά, θυσιάζουμε την οικογενειακή μας ευτυχία και ηρεμία και πηγαίνουμε για ένα βήμα παρακάτω απο τους προηγούμενους. Στεκόμαστε στα νύχια μας και είμαστε έτοιμοι να καταπατήσουμε οτι ιδανικό και όποια ηθική αξία έχει παραμείνει για να ζήσουμε "καλύτερα". Βλέπεις ο σωστός δρόμος είναι και ο ποιο δύσκολος και το "καλύτερα" σίγουρα δεν σημαίνει "ευκολότερα".

Τάδε έφη Δέσποτας

2 σχόλια:

Μαύρος Γάτος είπε...

Α, εγώ εκνευρίζομαι ακόμα πιό πολύ με τους λιγούρηδες (εκείνους που όχι δεν θέλουν, αλλά δεν μπορούν να κλέψουν), που τα "ανώτερα ιδανικά" που αναφέρεις (SUV kκτλ)τα λένε "όνειρα".... Προτιμώ τον κυνισμό των ασύστολοων από το μάτι που γυαλίζει... Και φυσικά, σιχαίνομαι και τους δύο.

Κάτω τα χέρια από τα όνειρα, ρε!

Καλώς σε βρήκα Σ;-)))

despotades είπε...

καλως ήρθες, Μαύρε γάτε :-).
Το τραγικό με αυτούς είναι οτι δυστυχούνε κι όλας που δεν μπορούν να ικανοποιήσουν τα "όνειρα" τους. Λιγούρης,λαμόγιο και δυστυχισμένος...
Συνδυασμός να σου πετύχει...


κάτω τα χέρια απο τα ονειρα λοιπόν! :-)