Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

Προσέξτε τι αφήνετε στο παππά όταν εξομολογήστε..

Αρχιμανδρίτης σε κύκλωμα παιδόφιλων
Και άλλοι 24 υπεράνω... υποψίας

Του Γιαννη Σουλιωτη

Μέλη σε λέσχες παιδόφιλων που διακινούσαν φωτογραφίες με βιασμούς παιδιών ή και βρεφών έξι μόλις μηνών ήταν 25 Ελληνες από επτά πόλεις της χώρας. Πρόκειται για πολίτες υπεράνω υποψίας, καθώς μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται ένας Αρχιμανδρίτης από τη Μητρόπολη Σπάρτης, δύο γιατροί από ιδιωτικά θεραπευτήρια της Αττικής, μηχανικοί, επιχειρηματίες και ένας αξιωματικός των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η υπόθεση ήρθε στο φως από έρευνες του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε συνεργασία με την Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου που ξεκίνησε εκτεταμένες έρευνες στο Διαδίκτυο. Ανακοινώθηκε ότι οι δράστες χρησιμοποιώντας πιστωτικές κάρτες πλήρωναν μηνιαία συνδρομή ύψους 80 δολαρίων και αποκτούσαν πρόσβαση σε ιστοσελίδες με φωτογραφικό υλικό παιδικής πορνογραφίας. Κατασχέθηκαν φωτογραφίες συνολικού όγκου 4GB στις οποίες βρέφη ακόμα και 6 μηνών, δεμένα πισθάγκωνα, βιάζονται και κακοποιούνται σεξουαλικά.

Από τους 25 κατηγορούμενους, οι 12 συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου, καθώς στην κατοχή τους βρέθηκε επίμαχο υλικό. Δικογραφία σχηματίστηκε και εναντίον των υπολοίπων δεκατριών, δίχως πάντως να καταφέρουν να βρουν στους σκληρούς δίσκους των υπολογιστών τις φωτογραφίες με υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Με εντολή της εισαγγελέως Πρωτοδικών Αθηνών κ. Ελένης Ράικου ενεργοποιήθηκε διάταξη που προβλέπει τη δημοσιοποίηση ονομάτων κατηγορουμένων για ιδιαιτέρως ειδεχθή εγκλήματα. Ενώπιον της εισαγγελέως προσήχθησαν οι Συμεωνίδης Σπύρος του Χρήστου, Χαραλαμπίδης Χαράλαμπος του Κωνσταντίνου, Χασιώτης Φαίδων του Χρήστου, Ηλιόπουλος Γιώργος του Ιωάννη καθώς και ο αρχιμανδρίτης Φώτης Μακρυστάθης. Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για πορνογραφία ανηλίκων με χρήση Διαδικτύου κατ' εξακολούθηση και κατά συνήθεια. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να απολογηθούν ενώπιον τακτικού ανακριτή.

Η έρευνα των αστυνομικών του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ξεκίνησε προ εξαμήνου, οπότε και διαβιβάστηκε από τις αγγλικές αρχές (εντόπισαν συνολικά 200 παράνομα sites) η πληροφορία ότι σε κάποιες συνδρομητικές ιστοσελίδες βρέθηκαν 137 ηλεκτρονικά ίχνη που αντιστοιχούσαν σε υπολογιστές στην Ελλάδα. Από την έρευνα προέκυψε ότι τα ίχνη αντιστοιχούσαν σε 25 χρήστες από Αττική, Θεσσαλονίκη, Πρέβεζα, Μυτιλήνη, Πάτρα, Ορεστιάδα και Μύκονο (συνελήφθη dj στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και ναρκωτικά). Ακολούθησαν έλεγχοι σε σπίτια και επαγγελματικούς χώρους καθώς και κατασχέσεις υπολογιστών και σκληρών δίσκων.

Προϊόν... εξομολόγησης

Ο κατηγορούμενος αρχιμανδρίτης προσπαθώντας ενώπιον των αστυνομικών να δικαιολογηθεί υποστήριξε ότι τις φωτογραφίες τού προμήθευσαν πολίτες που πήγαν σε αυτόν για... εξομολόγηση. Ετερος εκ των κατηγορουμένων μεταφέρθηκε από την επιχείρησή του στον Αλιμο στην Ασφάλεια με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, καθώς στη θέα των αστυνομικών λιποθύμησε. Στην υπόθεση ενεπλάκη και νεαρή αστυνομικός, κάτοικος Περιστερίου δίχως ωστόσο, όπως αναφέρουν οι διωκτικές αρχές, να προκύπτουν ενδείξεις ενοχής εναντίον της. Συγκεκριμένα, η αστυνομικός διέθετε στο σπίτι της ασύρματο Ιnternet δίχως να έχει ενεργοποιήσει επιλογές ασφαλείας. Αποτέλεσμα ήταν τρίτα άτομα σε κοντινή απόσταση να χρησιμοποιούν τον λογαριασμό της για να επισκέπτονται τις επίμαχες ιστοσελίδες.

απο : http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_1_28/01/2009_301111

4 σχόλια:

Βρομιστεράκι είπε...

Τον καημένο τουν παππούλη... πήγαν να τον παγιδεύσουν οι αλήτες!!!
Τσκ Τσκ Τσκ... ντροπή!

ellinaki είπε...

Ο μουσαφίρης - δημοσιος υπάλληλος ιερουργούσε κάθε 15 ημερες!! τις υπόλοιπες ασκουσε τα πορνογραφικά του καθηκοντα....

Ανώνυμος είπε...

Χμμμμ.... τώρα κατάλαβα τι εννοούσε ο χριστός όταν είπε:
"Άφετε τα παιδία ελθείς προς εμέ"

Eva είπε...

o eunouxismos mou akougetai san kali protasi