Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2008

Πρεμιέρα για τα Windows 7

Επιτέλους το γεφύρι της Αρτας δείχνει να ολοκληρώνεται! Η κραταιά Microsoft παρέδωσε την έκδοση preBeta 3 των Windows 7 σε συνέδριο προγραμματιστών. Διαβάζοντας λοιπόν την ανακοίνωση θα σταθώ σε κανα δυο λεπτομέρειες. Καταρχάς κρίνοντας απο το screenshot επιβεβαιώνετε η άποψη μου οτι η Μικρομαλακιά έχει μια ιδιαίτερη αγωνία να μοιάζει με MacOs X. Γιατί για να φτάσει σε επίπεδο GUI του Ubuntu με Bryce θα χρειαστεί καμιά δεκαετία ακόμα.
Απο κει και μετά αρχίζουν τα ωραία... έχουμε και λέμε..
"η Microsoft προσπαθεί να μειώσει τους χρόνους εκκίνησης και τερματισμού του λειτουργικού" --> ά ρεεε ούζα! τα mini laptop της Dell και της Asus, φορτωμένα με Linux κάνουν εκκίνηση σε 8 δεύτερα! τραβήξτε κουπί να ανακαλύψετε την Αμερική!

"ενώ συνεργάζεται με κατασκευαστές hardware προκειμένου να αυξήσει τις επιδόσεις των προγραμμάτων της." --> ΓΚΑΑΑΑΑΑΝΓΚ! ΖΟΝΓΚ! συνεργάζεται με κατασκευαστές Hardware για να μας βάλει να ξαναπληρώσουμε πανάκριβους επεξεργαστές και να κάνουμε πολυέξοδες αναβαθμίσεις (καθότι η Intel είναι κάτω απο το ίδιο αφεντικό), ενώ δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς ότι η αύξηση ταχύτητας του λειτουργικού και των προγραμμάτων στηρίζεται στο ίδιο το software! Μην προσπαθείται να κρύψεται τις αδυναμίες στον κώδικα των Windows βάζοντας τους δεκανίκι το Hardware!

"Επιπλέον, ο Sinofsky αναφέρθηκε στην νέα taskbar που επιτρέπει την ευκολότερη διαχείριση πολλαπλών παραθύρων και την υποστήριξη Multi-touch iput." ---> όλοι μαζί ρυθμικά... LI- NUX! LI-NUX...

"τα Windows 7 είναι προσανατολισμένα στον καταναλωτή, απλοποιώντας αρκετές διαδικασίες όπως η σύνδεση σε κάποιο δίκτυο ή η μείωση ενοχλητικών παρεμβάσεων από το User Account Control" ---> ε βέβαια! αφού σπάσατε τα άντερα του κοσμάκη με τα καταπληκτικά "είστε σίγουρος ότι θέλετε να κλείσετε το παράθυρο του μπάνιου και αν ναι μήπως έχετε σκεφτεί ότι απο κει φεύγουν οι δυσάρεστες μυρωδιές και μήπως θέλετε να το αναφέρουμε και στην Microsoft να μας πει και αυτή την γνώμη της γιατί εσάς δεν σας βλέπω και πολύ αποφασισμένο" τώρα το αποσύρετε! Εύγε! Αυτό πάει να πει σταθερότητα στην άποψη!

"Επιπλέον, θα είναι λιγότερο φορτωμένα με προγράμματα και υπηρεσίες που πλέον θα είναι διαθέσιμες μέσα από το Windows Live, καλύπτοντας έτσι την πρόθεση μεταφοράς αρκετών διεργασιών σε υπηρεσίες μέσω διαδικτύου απ’ όπου και θα προσφέρονται στον χρήστη όταν αυτός επιθυμεί να χρησιμοποιήσει"--> Δεν άκουσα! Πως είπατε;; Ορίστε;;;.

"Όπως μάλιστα δήλωσε και ο
Chief Software Architect, Ray Ozzie, στο παγκόσμιο δίκτυο ανταποκριτών του PC World, ο λόγος που «απομακρύνθηκαν» κάποια προγράμματα από το λειτουργικό σύστημα και μεταφέρθηκαν στο διαδίκτυο, είναι για την καλύτερη, αμεσότερη και ταχύτερη χρήση και αναβάθμιση των εφαρμογών του λειτουργικού συστήματος."---> Δεν μου φαίνεται και πολύ ειλικρινές αυτό.. εσάς;;

Βέβαια και επειδή το προϊόν ονομάζεται Windows, κάτι που σημαίνει πως απευθύνεται σε ευρύ κοινό, μέρος του οποίου μπορεί να μην έχει καθόλου ή μία μέτρια σύνδεση στο διαδίκτυο, οι υπηρεσίες αυτές δεν θα είναι ζωτικές για την λειτουργία του υπολογιστή και έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η σωστή λειτουργία του ανεξαρτήτως παρουσίας ή όχι πρόσβασης στο internet." ---> Δηλαδή ρε γατόπουλο αρχιπρογραμματιστή, όταν λες "μη ζωτική" τι εννοείς;; Ας πούμε αν θέλω να δω ένα DVD ή να ακούσω ένα mp3 ή να γράξω κάτι στο Word θα πρέπει να μπω στο Internet και να χρησιμοποιήσω τα περιβόητα modules; Δηλαδή να χρησιμοποιώ διαδικτυακό software το οποίο θα κατοικοεδρεύει στους servers της Microsoft;; Δεν μας τα λέτε καλά.. δεν μας τα λέτε καθόλου καλά. Και δεδομένου της αποτυχίας των (s)Vista, (νέα έρευνα της Forrester, έδειξε ότι το 87,1% των επιχειρήσεων έχουν επιλέξει την παραμονή τους στα παλαιότερα Windows XP, λαμβάνοντας υπόψη τους, αρχικά, τα προβλήματα συμβατότητας και κυρίως το κόστος αναβάθμισης των υπολογιστών τους για να υποστηρίξουν τις απαιτήσεις των Vista.) τα οποία όσο περνάει ο καιρός αρχίζουν και μου θυμίζουν τα Millenium σε πορεία, μάλλον σας βλέπω σε άλλη μια αποτυχία. Αλλα ξέχασα, η συνταγή είναι γνωστή. Ξέρετε πολύ καλά ότι οι χρήστες είναι "κλειδωμένοι" και δεν μπορούν να ξεφύγουν απο την πεπατημένη και το ίδιο έχουν πάθει και οι εταιρείες παραγωγής λογισμικού. Ετσι λοιπόν σε λίγα χρόνια θα αναγκάσετε τους χρήστες να μεταπηδήσουν σε Windows 7 και άλλες παπαριές καθότι το software θα είναι ασύμβατο προς τα πίσω. Και τότε θα σας πούμε και ευχαριστώ......



και μετά θα κατεβάσουμε τα Windows 7 Lite, σπασμένα απο τίποτα τζιμάνια Ινδούς ή Ρώσσους και θα σας πω που θα βάλετε και τα modules και τις ιδέες σας.
Τάδε έφη Δέσποτας

Δεν υπάρχουν σχόλια: