Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2008

Επιτέλους! η ανθρωπότητα θα κάνει reboot!

Είναι το μεγαλύτερο πείραμα στην ιστορία της Φυσικής κι έχει σχεδιαστεί για να ξεκλειδώσει τα μυστικά της δημιουργίας του κόσμου. Ομως, σύμφωνα με βρετανικές εφημερίδες, πολλοί φοβούνται ότι αντί να δώσει πολύτιμες πληροφορίες για τη Γη και τη δημιουργία της ζωής σε αυτή, θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα φέρνοντας ακόμη και το τέλος του κόσμου.

Οπως αναφέρει η «Daily Mail», ο Μεγάλος Επιταχυντής Σωματιδίων (LHC) που αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία στις 10 Σεπτεμβρίου, στο γνωστό πλέον CERN της Ελβετίας, θα δημιουργήσει μια μαύρη τρύπα ικανή ακόμη και να καταπιεί τον πλανήτη. Ο LHC θα προκαλέσει τη σύγκρουση μικροσκοπικών σωματιδίων που θα κινούνται με ταχύτητα που θα αγγίζει την ταχύτητα του φωτός, με σκοπό να αναδημιουργηθούν οι συνθήκες που επικρατούσαν τη στιγμή του Big Bang. Ωστόσο, σύμφωνα με τους επικριτές του πειράματος, αυτή η «μηχανή του χρόνου», παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε βάθος περίπου 100 μέτρων κάτω από τη γη, θα προκαλέσει πολλές μικρές μαύρες τρύπες, μία από τις οποίες θα μεγαλώσει μέσα σε τέσσερα χρόνια τόσο, που θα μπορέσει να καταπιεί τη Γη.

Σύμφωνα με τη «Sun», οι πολέμιοι του CERN κατηγορούν τους επιστήμονές του ότι το παίζουν θεοί, ισχυρίζονται, δε, ότι το πείραμα καταπατά το δικαίωμα του ανθρώπου στη ζωή, όπως διατυπώνεται στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Ωστόσο, η «Daily Mail» επισημαίνει ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δεν αναμένεται να καθυστερήσει την έναρξη του πειράματος.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο Γερμανός καθηγητής Οτο Ε. Ρόσλερ πιστεύει ότι το πείραμα όντως θα προκαλέσει το άνοιγμα μιας μαύρης τρύπας που θα «φάει» τη Γη από το εσωτερικό της, κάτι που υποστήριζε και σε δημοσίευμα της ελβετικής «Blick» τον Ιούλιο. «Οι υπολογισμοί μου έδειξαν ότι υπάρχει το ενδεχόμενο αυτές οι μικρές μαύ [Επισκέπτες του CERN έχουν δηλώσει κατά καιρούς ότι τα πάντα εκεί εμπνέουν ασφάλεια.] ύρες τρύπες να επιβιώσουν και να μεγαλώσουν τόσο, ώστε να “φάνε” τον πλανήτη από μέσα» είπε στην «Daily Mail». «Εχω ζητήσει επανειλημμένως από το CERN να κάνει ένα συμβούλιο για την ασφάλεια και να αποδείξουν ότι οι υπολογισμοί μου είναι λανθασμένοι, όμως δεν θέλησαν να κάνουν κάτι τέτοιο».

Οπως αναφέρει η εφημερίδα, οι άνθρωποι που ασχολούνται με το πείραμα θεωρούν τους ισχυρισμούς του καθηγητή Ρόσλερ παράλογους κι επιμένουν ότι εκτενείς δοκιμές για την ασφάλεια του πειράματος έχουν δείξει ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. «Τα τελευταία δισεκατομμύρια χρόνια η φύση έχει προκαλέσει στη Γη τόσες συγκρούσεις, που ισοδυναμούν με ένα εκατομμύριο πειράματα στον LHC - και ο πλανήτης εξακολουθεί να υπάρχει» αναφέρει έκθεση του CERN που δημοσιεύθηκε πριν από μερικούς μήνες, στην οποία αναφέρει ότι οι μαύρες τρύπες θα είναι πολύ μικρές.

Τέλος, ο εκπρόσωπος του CERN Τζέιμς Γκίλις είπε ότι το θέμα για το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και την προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έχει απαντηθεί με «εκτενείς δοκιμές ασφαλείας». Οπως είπε στην εφημερίδα «Sunday Telegraph», «ο LHC δεν θα κάνει κάτι διαφορετικό από αυτό που συμβαίνει στη φύση από τις κοσμικές ακτίνες. Αν αυτές ήταν επικίνδυνες θα το γνωρίζαμε ήδη. Οι επιστήμονες χρησιμοποιούν μεγάλους επιταχυντές σωματιδίων εδώ και τριάντα χρόνια, όμως αυτό το μηχάνημα έχει τραβήξει την προσοχή του κόσμου επειδή είναι το ισχυρότερο που έχει κατασκευαστεί».

Επισκέπτες του CERN που έχουν βρεθεί στις εγκαταστάσεις του, όπως άλλοι επιστήμονες και δημοσιογράφοι, αναφέρουν ότι όλα εμπνέουν ασφάλεια και δεν πρέπει ο κόσμος να ανησυχεί καθώς πίσω από το πείραμα υπάρχουν μερικά από τα μεγαλύτερα μυαλά του κόσμου και σίγουρα ξέρουν τι κάνουν.

Πάντως, μετά την καταστροφολογία, η «Sun» στο δημοσίευμά της το ρίχνει στο τέλο [Το τελευταίο... εξάρτημα του LHC ζυγίζει 100 τόνους και «βυθίστηκε» στις εγκαταστάσεις του CERN τον Φεβρουάριο του 2008.] ς στην πλάκα αναφέροντας μερικά από τα πράγματα που προλαβαίνει να κάνει κανείς μέχρι το... επικείμενο τέλος του κόσμου. Για παράδειγμα, μπορεί να δει όλα τα επεισόδια του «Lost» και του «Prison Break», να τελειώσει το «Super Mario: The Lost Levels», να φάει 27 Big Mac χωρίς να νοιάζεται για τις θερμίδες, να κάνει κρουαζιέρα στο Νείλο, να δοκιμάσει όλες τις στάσεις του Κάμα Σούτρα και να ταξιδέψει στην Ελβετία για να δει το τέλος του κόσμου από την πρώτη θέση!

Πηγή: Espressonews.gr



τάδε έφη Δέσποτας

Δεν υπάρχουν σχόλια: